Helgens Allsvenska matcher

Asplöven - Malmö 1-2
Björklöven - Mora 1-4
Rögle - Karlskrona 4-3
Södertälje - Vita hästen 5-1
Timrå - Bofors 1-2
Oskarshamn - AIK 1-2 str
Almtuna - Västerås 1-4


Efter drygt 2 minuters spel kunde Tony Romano, som nu är tillbaka efter en tids skada, ge Malmö ledningen uppe i Haparanda. Asplöven genom Sam Marklund kunde dock kvittera, men det räckte ändå inte för poäng, för med 8:32 kvar att spela stänte Henrik Hetta in matchavgörande 1-2 för Malmö, som därmed klättrade upp i serieledning med sina 54 poäng, samma poäng som 2:an Mora, efter att Drakarna vunnit med 4-1 uppe i Umeå, detta trots att det till en början var Björklöven som skapade mest chanser. Mora fick mest slå ifrån sig, men när väl ledningsmålet kom, då kunde man kontrollera händelserna ganska bra och till slut vinna komfortabelt. Samtidigt åkte tidigare serieledande Karlskrona på en 4-3-förlust nere i Ängelholm, vilket innebär att man nu är nere på 3:e plaats i tabellen och vips så är man utanför de där översta 2 platserna. Det går fort i denna serien och det kommer troligtvis att svänga många gånger till innan serien når sitt slut senare i mars. Starkt av Rögle att ta sig samman i den här matchen efter att man tagit ledningrn med 2-1 10 sekunder in i 2:a perioden, ökat på till 3-1, men där KHK hämtade in till 3-3, där 3-3 kom i boxplay. Det såg också ut att leda till poäng för Karlskrona, men med 17 sekunder kvar att spela kunde den ratade Leksandsspelaren, Jack Connolly, avgöra för Rögle.

Ännu en förlust för Hästen, som är på väg rakt ner i källaren om det fortsätter såhär. Inget förvånande över det egentligen. Man höll ungefär halva säsongen, övertygade och överraskade alla genom att fortfarande vara ett topplag. Jag tror tyvärr inte man återvänder till toppen mer under den här säsongen. Nu ligger man 7:a, visserligen med en match mindre spelad än Almtuna framför. Klara 1-5 i Södertälje talar dock ett tydligt språk. SSK som dessutom inte har varit fomstarkt på slutet, definitivt inte, men här var det inget snnack om saken.

AIK fortsätter också att plocka poäng. 2 pinnar blev det nere i Oskarshamn, samtidigt som alla lag där bakom, förutom SSK då, nollade. Faktum är att läget börjar se lite halvtaskigt ut för IKO och Timrå, särskilt för Timrå, som nu har 2 poäng upp till Oskarshamn och ytterligare 2 upp till Björklöven över sträcket. Tabellen är doc fortfarande väldigt jämn och mycket kan och kommer att hända.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0