Bofors upp på Allsvensk finalplats och Löven ner på negativt kval

Bofors är just nu det lag i Hockeyallsvenskan som Malmö får möta i den Allsvenska finalen. Båda desa vann nämligen årets sista matcher, Malmö i seriefinal i Karlskrona och Bofors hemma mot Västerås, även det i en toppmatch. VIK som var på gång uppåt för ett tag sedan, men nu har det kommit grus i maskineriet igen och nu är det 4 poäng upp till BIK på 2:a plats. Fakrum är att VIK även är passerade av Rögle nu, efter att man övertygande vunnit med klara 4-0 hemma mot Södertälje, vars läge börjar se ganska skrynkligt ut. Ännu skrykligare ser det dock ut för Timrå, som här tappade 3-1 mot Asplöven till 3-4 efter sudden. Man är därmed 6 poäng från AIK, som nu återigen klättrade över sträcket, förbi Björklöven, vilka man just besegrade med 1-2 uppe i Umeå. Starkt av Gnaget, i en match där Conny Strömberg debuterade och där Mikael Nylander gjorde tillfällig comeback som spelare. Det var dock just bara tillfälligt och "Nyllet" kommer inte att spela mer med aIK, utan håller sig till båset och sin tränarroll.

Så, de stora vinnarna i årets sista Allsvwnska omgång var Malmö, Bofors och AIK, medan de stora förlorarna var Karlskrona, västerås, Björklöven och Timrå. Här nedan har ni en komplett resultatupdate:

Oskarshamn - Almtuna 6-5

Matchen i Oskarshamn måste ju slutligen också nämnas. IKO hade 3-1 efter den 1:a perioden. Sedan reducerade Almtuna i den 2:a perioden, innan Oskarshamn återigen drygade ut till 4-2. Läget såg relativt säkert ut, men på bara 01:16 gjorde almtuna 3 mål och hade därmed vänt matchen till 4-5 inför den sista perioden. en period där Oskarshamn, på 43 sekunder, vände tillbaka matchen till 6-5, vilket också blev slutresultatet. Snacka om svängig historia.De båda målen innebar också att IKO firar nyår över kvalsträcket, på samma poäng som AIK och Björklöven, men med bäst målskillnad av de 3.