Silly season i Leksand

Silly season är i full gång för alla lag i SHL och Allsvenskan, utom för Skellefteå och Färjestad, som just nu spelar SM-final och där Skellefteå leder med 1-0 i matcher.

I Leksand har det hänt en hel dek i truppen inför nästa säsong. Man har värvat in ett antal spelare och andra har lämnat. Dessa är:

Jakob Blomqvist - Brynäs
Mattias Nilsson - Timrå
Hannu Pikkarainen - Ingen klubb
Jon Knuts - Ingen klubb
Gabriel Karlsson - Slutar och kommer att träna J20-laget

Andra spelare, som enligt hemsidan inte är bekräftade som att de lämnar, men som man ändå inte räknar in i nästa års trupp är:

Patrik Hersley
Mattias johansson

2 enormt tunga pjäser som där försvinner. att ersätta Hersley blir inte lätt, men å andra sidan lät det likadant förra säsongen, när Mattias timander slutade och Michael Raffl och Filip Forsberg drog över till NHL. Det var tongivande spelare som hade burit laget genom kvalserien och upp i SHL. Både Hersley och Johansson har varit tongivande spelare under den gångna säsongen och självklart kommer det att märkas i laget, men som sagt, man har redan nu gjort en del nyförvärv och fler kommer det att bli.

gällande de andra spelarna som lämnar så tar Jacob "Jacke" Blomqvist så klart oerhört hårt. 2/3 av den ledande förstalinen är därmed borta, Blomqvist och Johansson. bara Johan Ryno finns kvar. Jon Knuts har under flera år visat upp en oerhört krigarinställning, han har aldrig vikt ner sig och Timrå kommer garanterat få stor nytta av honom i vinter. Mattias nilsson fick en del speltid i början av säsongen, men det har blivit mindre och mindre och det är egentligen inte konstigt alls att han lämnar. Han är ung oh behöver speltid. Pikkarainen hann väl inte göra några större avtryck, men klart han är duktig, gör det som ska göras där ute på isen, många gånger i skymundan av de mer tongivande spelarna, lite som Joonas rönnberg, som gör det han ska, men som inte särskilt ofta blir uppmärksammad för det.

Nåväl, nyförvärven är följande:

Tobias Ekberg - Från J20, sommarkontrakt till att börja med
Robin Jakobsson - Från Brynäs
Robin Gartner - Från Örebro
Fredrik Forsberg - Från J20
Viktor Mårtensson - Från Västerås
Tommi sallinen - Från espoo

Spontant så känns Robin Jakobsson som det bästa nyförvärvet hittills. sallinen vet jag ingenting om, men känslan där är också ganska bra. Viktor Mårtensson är jag mer tveksam till. Han ska vara jobbig att möta och tar alltid skitjobbet, backar inte i en kampsituation. det är väl den rollen han har haft i Västerås och också ska ha här i Leksand, men håller han på den här nivån? Vi får väl se.

3 spelare har man på kontrakt som är utlånade till andra klubbar. Det är bröderna Bibic, Alen och Almen, som båda är utlånade till Rögle, och så Jens Jakobs, som har gjort succe i Djurgården och som också är utlånad dit. hur det blir med den saken nu, när DIF spelar i samma serie som Leksand, vet jag inte, men i nuläget är han fortfarande utlånad dit.

Vissa spelare har också förlängt sina kontrakt. joonas Rönnberg, Kevin kapstad, Ryan Russell och Pär Edblom.

Nu när Patrik Hersley av allt att dömma försvinner från klubben är den spelare vi helt klart hoppas mest på att få behålla Oscar Alsenfelt. Han har ännu inte ritat på och klart han har anbud från andra klubbar efter den säsong han gjorde, men jag hoppas verkligen att han stannar. Det vore en grymt viktig kugge i nästa års lagbygge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0