Kalldusch för Timrå i premiären

Ikväll spelades då den sista matchen i Hockeyallsvenskans 1:a omgång säsongen 2013/14. Såhär gick det:

Timrå - Västerås 0-4

Västerås, som har haft en sisådär försäsong, går alltså in och kör över Elitserielaget från förra säsongen, Timrå. Andreas Lindh i Västerås fick tidigt i matchen matchstraff för en tackling mot huvudet. I det efterföljande powerplayet för Timrå var det istället Västerås som tog ledningen med 0-1. Innan perioden var slut hade man också gjort 0-2 genom ett av de många transatlantiska nyförvärven, Luca Caputi. Han assisterade även till Fredrik Johanssons 0-3-mål i 2:a perioden. En annan transatlant, Kenndahl McArdle, levererade även han, när han satte Västerås 3:e mål i matchen i powerplay, fram till 0-4, vilket också blev slutresultatet. En mycket stark insats av Västerås och samtidigt en riktig kalldusch för Timrå.

2 matcher i Div. 1 spelades också ikväll:

Visby - Hammarby 4-2
Halmstad - Borås 9-2

Bajens debut i Div. 1. Man hängde med bra långt in i matchen, men i 3:e perioden kunde ändå Visby avgöra fram till 4-2.

I Halmstad var det inget snack om saken. Hemmalaget var totalt överlägsna och den där ekonomiska degraderingen som Borås åkte på för 2 säsonger sedan, den kan nog ha blivit rejält ödesdiger, för just nu känns steget tillbaka till Allsvenskan vääldigt långt. Bara steget till Allettan känns ganska långt, för man har inte tillhört topplagen i Grupp F de senaste säsongerna och spelar man såhär kommer man inte göra det i år heller. Säsongen är dock lång och mycket kan hända, men 9-2 är aldrig snyggt i statistiken...