Stark krigarinsats mot mästarna

Skellefteå inledde även denna matchen i ett ruskigt högt tempo, precis som man gjorde senast uppe i Skellefteå. Joel Gistedt var tillbaka mellan stolparna igen. Han har inte stått sedan just den matchen och även här fick han göra några riktigt svettiga räddningar.

Leksand tog över perioden mer och mer och Fabian Brunnström, som gjorde sin 1:a hemmamatch dagen till ära, vara nära på att spräcka målnollan, men Henrik Karlsson var tät. Hemmalaget fortsatte dock att trycka på, men bortalaget spelade ett mycket bra försvarsspel och därför hade vi fortsatt 0-0 efter den 1:a perioden.

Den 2:a perioden inleddes med ett högre pucktempo och det var bortalaget som skulle gynnas mest av detta. Man skulle nämligen göra 0-1, efter drygt halva matchen. Kanske inte så mycket tack vare det höga pucktempot, utan kanske mer p.g.a. lite turbulens nere hos Gistedt och ett något tursamt mål.

Leksand kom dock tillbaka och tryckte in kvitteringen bara minuter senare, till arenans öronbedövande jubel. Kevin Kapstad smällde in ett stenhårt skott från blå, rakt upp i Henrik Karlssons ena kryss.

Jens Bergenström lyckades sedan att styra ett skott utanför, där det i 99% av fallen är mål. Så nära var Leksand på att ta ledningen, men alltjämt var det 1-1 på tavlan.

3:e perioden var jämn, men det var Leksand som inledde bäst och fick spela powerplay redan efter 38 sekunder. Patrik Hersley träffade då masken på Henrik Karlsson. Närmre än så kom man dock inte och ställningen var fortsatt 1-1, trots att Leksand fortsatte att trycka på under stora delar av perioden. Skellefteå var inte mycket sämre de, utan skapade stundtals riktigt bra tryck nere mot Joel Gistedt och tyvärr skulle man slutligen också få utdelning. 12:20 in i perioden kunde Jocke Lindström ge bortalaget ledningen.

Leksand var dock inte alls chanslösa och fortsatte att trampa på. Man skapade en hel del chanser, men det ville sig inte riktigt. De där små marginalerna fanns inte riktigt där och istället kunde Skellefteå göra 1-3 i öppen kasse, vilket också blev slutresultatet. En bra krigarinsats på nytt, som tyvärr inte räckte för poäng mot seriens just nu bästa lag.

I övriga matcher gick det såhär:
Färjestad - Modo 3-4
Linköping - Luleå 2-3 str
hV 71 - Frölunda 2-4
Örebro - AIK 1-4
Brynäs - Växjö 0-3

Modo gjorde segermålet med 58:39 på klockan. Därmed ännu en förlust för Färjestad, som inte har inlett säsongen övertygande...

Det har minst sagt inte HV 71 heller gjort. Ännu en förlust även för den storklubben och det börjar se ganska illa ut i Jönköping nu...

Starkt av Växjö att dels nolla Brynäs och delsatt göra det på bortaplan. Man har kommit igång som en riktig maskin nu i Småland.

AIK gör det återigen starkt borta mot en nykomling. Förra lördagen vann man med 5-2 i Leksand och nu vinner man med 4-1 i Örebro. Lite platt fall både för Brynäs och Örebro, som båda låg/ligger där uppe i toppen av tabellen.hh