Snöpligt i Växjö

Fullsatt även i Vida arena, för 1:a gången den här säsongen, under lördagen och hemmalaget skulle få en drömstart, när man gjorde 1-0 redan efter 54 sekunder. En studsande puck som Joel Gistedt inte hade en chans på.

Strax innan målet hade även Leksand haft en studspuck framför Scott Munroe i Växjökassen. Den gick dock utanför, men efter drygt 5 minuters spel skulle det återigen komma en studsande puck framför Munroe och denna gången gick den i mål. 1-1.

Det var dock Växjö som styrde och ställde och man hade dessutom ett rejält skottövertag i den 1:a perioden. 16-6. Gistedt spelade dock bra och hade verkligen marginalerna med sig under matchens gång. Växjö hade inte mindre än 3 ramträffar i matchen, men inga mål på dessa. Man skulle dock gå till pausvila i ledning, för med bara 1:07 kvar av perioden kunde Johan Markusson göra 2-1 för hemmalaget, efter att David Åslin åkt igenom hela Leksand, rundat kassen och serverat Markusson. Ett snyggt mål.

Även i mittenakten var det hemmalaget som styrde och ställde. Åtminstone under andra halvan av perioden. Till att börja med var det ganska jämnt spel, dock inte med så mycket etablerat spel, utan det var mycket vindrutehockey, som Wikegård skulle ha sagt, men Växjö kunde ändå göra 3-1 drygt halvvägs in i perioden och därefter tog man över mer och mer. Gistedt spelade dock bra och såg till att det alltjämt var 3-1 efter 2 spelade perioder. Absolut ingen omöjlighet, det kan gå fort i hockey.

Nästa mål i matchen skulle så klart bli oerhört viktigt. 4-1 för Växjö och matchen skulle i princip vara avgjord. 3-2 för Leksand och det skulle bli riktig match igen. Målet kom efter 7:24 i den 3:e perioden och det var Leksand som, genom Jens Jakobs, kunde göra 3-2 och vi hade rejäl match igen.

Leksanfd hade ryckt upp sig flera snäpp mot de 2 föregående perioderna och nu hade man momentum i matchen. Man hade gjort det senaste målet, samtidigt som Växjö dessförinnan hade backat hem litegrann och spelat på ledningen. Sådant kan vara farligt att göra för tidigt i matcherna, men här gjorde man det trots allt bra, även om Leksand skruvade upp tempot ytterligare något hack efter målet. Växjö stod emot och kunde istället göra 4-2 i öppen kasse, efter att Leksand ställt upp jättekonstigt i en teknigssituation, som Växjö vann och enkelt kunde vända spelet och sätta avgörande pucken i nät.

Än var det dock inte slut. Leksand skulle få ett mål till. I spel 6 mot 4 satte Patrik Hersley, vem annars, 4-3 i nät bakom Munroe, men tyvärr var det för lite tid kvar att vinka på och Växjö kunde vinna matchen med 4-3.

Ett snöpligt slut, där man llika gärna kunde ha fått med sig någon eller några poäng. Marginalerna fanns både med och emot de blåvita. Hade man haft mer otur hade Växjö åtminstone kunnat vinna med 7-3. Nu hade man stolpar och ribba på sin sida, men tyvärr räckte det inte hela vägen ändå. Det är bara att blicka framåt mot nästa drabbning, då HV 71 står för motståndet i Tegera arena.