Röge på väg att lämna bottenträsket

Hockeyallsvenskan har spelat lite ojämna matcher den här veckan, men såhär har det gått:

Oskarshamn - Timrå 1-0 SD

Den matchen tillhörde omgången som spelades i helgen. 0-0 är ett väldigt ovanligt resultat i hockey, inte minst i Allsvenskan. Någon gång då och då händer det väl, men inte allt för ofta. Här blev det iaf 0-0, men Oskarshamn kunde slutligen ta med sig bonuspoängen.

Rögle - Björklöven 5-3
Asplöven - Djurgården 2-1 str
Västerås - Södertälje 2-4
Oskarshamn - Almtuna 2-3 str
Malmö - Mora 4-2
Troja - Timrå 4-3 str
Karlskrona - Bofors 2-1 SD

Rögle fortsätter att vinna. Här fick man ett psykologiskt viktigt mål, när man gjorde 4-2, precis efter att Björklöven fick ett 3-3-mål bortdömt. Starkt av Rögle, som nu serut att vara på väg att lämna bottenträsket bakom sig. Björklöven ligger fortsatt kvar där.

Asplöven tar ytterligare 2 poäng.Eller ska vi säga att Djurgården tappade 2 poäng? Det var nämligen väldig likt det som hände när Karlskrona kvitterade på Hovet, i sista minuten, i fredags. Det var just vad Asplöven också gjorde nu. Starkt jobbat!

Södertälje går och vinner i Västerås. Det är också väldigt starkt. Sista målet satt i öppen kasse, men kanske blir detta tändvätskan som SSK behöver?

Almtuna knaprar sakta men säkert in på Björklöven där i botten av tabellen. 2 poäng borta mot Oskarshamn gör att man nu är uppe på samma poäng som Löven. Man har dock fortfarande inte vunnit i ordinarie matchtid den här säsongen.

Den stora vinnaren där i toppstriden måste dock vara Malmö. Man plockar 3 poäng, samtidigt som Västerås nollar och Karlskrona och Bofors tog poäng av varandra.

Slutligen måste vi bara notera ett resultat från Div. 1. Huddinge - nacka. 15-2 till Huddinge. 15!-2. Det är inte illa. Nacka ligger visserligen tvärsist i Grupp D och Huddinge tillhör toppskiktet, som vanlig, men ändå, 15-2, det är oerhört stora siffror...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0