Lite Allsvensk hockey har det spelats såhär långt den här veckan och såhär har det gått:

Mora - Rögle 5-2
Västerås - Troja 2-1 str
Karlskrona - Almtuna 6-1

Oskarshamn - Malmö 3-2

Malmö låg en match back på de flesta lagen innan denna veckan. Den har man tagit in nu. tabeööen kommer dock att halta fram till någon gång i november, då Malmö möter Djurgården om jag minns rätt. Det har i vilket fall blivit 3/6 poäng för Skånelaget. Klara 5-0 mot SSK, som har det tungt, även i inledningen av årets säsong, precis som man hade förra året. Då låg man t.o.m. sist i tabellen efter x antal spelade omgångar, nästan som Rögle gör nu, så än finns det hopp för Ängelholmarna. Mora blev dock för starka här. Man hade ledningen efter 1:a perioden,men sedan vände Mora i 2:a och punkterade matchen i sista.

Almtuna tog faktiskt ledningen i Telenor arena, men sedan var det slut med det roliga. Karlskrona lade i en högre växel och vann slutligen komfortabelt med 6.1. En häftig resa man har gjort där i KHK. Jag läste att man förra året hade 20 poäng efter 32 spelade omgångar. Nu har man 21 poäng efter 8 omgångar. Häftigt!

Det andra topplaget, Västerås, hade det dock tufft hemma mot Troja, som faktiskt lyckades sno med sig en poäng från ABB arena. En fin skalp för Smålänningarna.

Djurgården körde över Timrå de första minuterna av matchen och såg ut att ha avgjort efter drygt 13 minuters spel. Då hade man redan 3-0 på tavlan. Sedan åt sig Timrå in mer och mer i matchen och faktum var att man var nära på att sno med sig alla 3 poängen hem till Medelpad, för man gjorde nämligen 3-4 med bara 2:14 kvar av matchen, i boxplay dessutom. Markus Ljung reparerade dock skadad för Djurgården, när han i samma powerplay stänkte in kvitteringen. 2 poäng blev det sedan till Djurgården, men det var nog snarare 1 tappad än 2 vunna poäng för DIF...