3 poäng i Jönköping!

Det var dock hemmalaget HV som öppnade matchen bäst. Man skapade stundtals ganska bra tryck nere mot Oscar Alsenfelt i mål, men han var återigen på tå, efter sin kanske inte helt lyckade insatsmot AIK i lördags, och såg därmed till att målnollan alltjämt fanns med HV. Istället var det Leksand som skulle ta ledningen när Mikael Johansson tryckte in 0-1 bakom Gustav Wesslau i HV-kassen.

Det var också ställningen efter den 1:a perioden.

Den 2:a perioden inleddes i ett betydligt högre tempo än den 1:a och HV satte återigen hög press mot Alsenfelt i mål, men han höll tätt och istället kunde Leksand och Tobias Forsberg kontra, få iväg ett skott, som dock gick utanför, men där Forsberg snappade upp sin egen retur och kunde slå in 0-2 bakom Wesslau.

HV gav sig dock inte. Bara minuten senare satt reduceringen i nät, efter att Leksands defensiv slarvat och tappat markeringar. 1-2.

Leksand skulle dock fortsätta att göra det bra, trots att HV fick ny energi efter målet och pressade på. Man blev dock lite väl heta och Leksand fick spela powerplay. Där var Jacob Blomqvist ytterst nära på att peta in 1-3, men Wesslau var med den gången. Det var han dock inte några minuter senare, men just Jacob Blomqvist fick sin upprättelse. Han slog in 1-3 för Leksand.

HV öppnade även den 3:e perioden bäst, men Alsenfelt spelade ruskigt bra och istället kunde Leksand, återigen, kontra och Patrik Hersley kunde sätta 1-4 i nät bakom Wesslau.

Matchen kändes nästan avgjord där och då, men HV hade inte gett upp. Elias Fälth tryckte dit 2-4 bara 2 minuter senare och med just 2 minuter kvar att spela gjorde man också 3-4, i spel 6 mot 4. Leksand krigade dock in i det sista och höll undan. Matchen slutade därmed 3-4 till Leksand, vilket var de blåvitas 1:a trepoängare sedan Färjestad borta i omgång 4. En välbehövlig 3:a med andra ord och man ser därmed också till att dryga ut avståndet ner till just HV och Modo där under sträcket. Starkt jobbat!

I de övriga matcherna gick det såhär:
Luleå - Örebro 4-5
Modo - Skellefteå 0-1
AIK - Frölunda 3-5
Växjö - Linköping 2-1 str
Färjestad -Brynäs 3-5

Färjestad hade 1-0 efter 1:a perioden och 2-0 efter 2:a. Sedan reducerade Brynäs i sista perioden och kvitterade i boxplay. Färjestad tog sig dock samman och hängde dit 3:an, men Brynäs ville annat och vände 3-2 till 3-5, sista målet i öppen kasse. En mycket stark vändning av Brynäs, som vinner sista perioden med 1-5!

Växjö hade 1-0, men LHC kvitterade 5 minuter från slutet. på straffar kunde dock Ryan Lash bli matchhjälte för Växjö när han var den enda som överlistade Christian Engstrand i LHC-kassen.

Örebro hade hela 0-3 uppe i Luleå inför sista perioden. Då vaknade hemmalaget och gjorde först 1-3 i powerplay. Sedan kom 2-3 minuten senare. 3-3 satt i nät bakom Tim Sandberg med drygt 11 minuter kvar att spela. då såg det oerhört tungt ut för Örebro, men man tog sig samman och efter en timeout kunde man återta ledningen genom Tim Wallace och minuten senare satte Justin Di Benedetto 3-5. Luleå lyckades reducera, men nådde aldrig hela vägen fram. Imponerande av Örebro!