Straffseger mot Luleå

SHL rullade vidare för de blåvitas del under lördagen, nu med match mot Luleå, hemma i Tegera arena.

Det var en fartfylld inledning av matchen, från båda lagen, men Leksand skulle ta över ju längre perioden gick och mot slutet av densamma skulle ta ledningem. Patrik Hersley gjorde sitt 15:e mål för ssäongen och det var 1-0 efter den 1:a perioden.

I den 2:a fortsatte man att ånga på och Jakob Blomqvist kunde göra 2-0 till hemmalaget och ledningen såg säker ut.

Det var dock långt kvar av matchen och ledningen skulle visa sig inte vara så säker som den verkade. Cam Abbot fick tag i pucken direkt när han kom från utvisningsbåset och satte snyggt 2-1 i nät bakom Alsenfelt och så var det match igen.

Kvitteringen skulle också den komma innan perioden var slut. 28 sekunder från paus kunde Linus Wallmark sätta 2-2 i nät och det var helt jämt inför den 3:e perioden.

3:e perioden blev väldigt jämn och båda lagen skapade flertalet lägen. Inget av lagen hade något nämnvärt övertag och utgången av matchen var väldigt oviss. Både Oscar Alsenfelt och David Rautio i Luleåkassen spelade stabilt och visade varför man tillhör toppen av SHL:s målvaktsliga.

Inga mål under ordinarie matchtid alltså och förlängning väntade därför. Det var en förlängning som Leksand hade ett klart övertag i, men Rautio spelade fortsatt bra och de blåvita kunde inte få in pucken och straffar väntade i Tegera arena.

Luleå inledde straffläggningen genom Cam Abbott, men han missade.
Johan Ryno gjorde detsamma för Leksand.
Sedan var det säkerheten själv när det gäller strafffar, Linus Klasens, tur och mycket riktigt, han gjorde mål.
Det gjorde dock även Jakob Blomqvist och det var 1-1 inför den avgörande straffomgången.
Jan Sandström missade där för Luleå och Patrik Hersley hade då chansen att avgöra, men också han missade.
Därför blev det golden shot och inte förrän i den 8:e straffomgången kunde Matt Fornataro avgöra för Leksand, som därmed tog med sig 2 värdefulla poäng hem till Dalarna.

I de övriga matcherna gick det såhär:
Modo - Örebro 1-2
Växjö - Frölunda 3-2 str
Skellefteå - Linköping 5-2
Färjestad - Brynäs 2-3 str

Så kom den äntligen. Segegern för Örebro. I ordinarie matchtid dessutom. Enormt viktigt föt ÖHK!

LHC fortsätter dock att förlora. 2-5-förlust här mot det Skellefteå som Leksand slog i torsdags med 2-1. LHC sjunker i tabellen...

Brynäs straffvann i Karlstad under lördagen och sedan...

AIK - Brynäs 2-5

...spelade man igår igen och då blev det storseger borta mot AIK med 5-2. Viktiga poäng där för Brynäs, som tog 5/ poäng där under helgens roadtrip. Mycket viktigt för BIF.