Soppatorsk mot Växjö

Leksand hade 5 raka hemmasegrar innan kvällens match mo Växjö. Växjö, som i sin tur hade 5 raka bortaförluster. Det skulle alltså på förhand bli en tuff upgift för Smålänningarna.

Det var också hemmalaget som tog tag i taktpinnen direkt från start. man spelade ett fräjdigt spel med många chanser under den 1:a perioden. Man skulle också göra 1-0. Efter drygt 8 minuter kunde Jakob Blomqvist ge Leksand ledningen, men det stannade inte där. Drygt 5 minuter senare gjorde Jens Jakobs 2-0, till publikens stora glädje.

Det var också 2-0 på tavlan efter den 1:a perioden och i 2:a perioden fortsatte hemmalaget att styra. Nu spikade dock Scott Munroe igen och man fick inga fler mål, trots många fina lägen och mycket fint spel.

Istället var det Växjö som kunde reducera, vilket var en liten kalldusch för de blåvita, varefter man tog över tillställningen mer och mer och kvitteringen skulle också komma innan perioden var slut. 18:37 stod klockan på när Ryan Lash gjorde sitt 1:a mål för kvällen och såg till att det var 2-2 på tavlan efter 2 spelade perioder.

2-2 på tavlan inför sista perioden alltså. Där var fortsatt Växjö det bättre laget och radade upp målchanser. Man skulle också ta ledningen. Ryan Lash hittade rätt bakom Oscar Alsenfelt och det var 2-3 för bortalagets del.

Det såg tungt ut för de blåvita, som nu inte hade något spel alls. växjö kontrollerade det hela väldigt bra och hade inga större problem att hålla undan, för Leksand skapade helt enkelt ingenting. Istället kunde Växjö göra 2-4 och slutligen sätta spiken i kistan med 2-5 i öppen kasse.

Leksands fina segerrad bröts alltså här. Förr eller senare skulle ju förlusten komma och här kom den alltså. Nu är det bara att bita ihop, ladda om och kötta senare ikväll, när man gästar Skellefteå och Skellefteå kraft arena.

Inga fler matcher spelades här, utan den här matchen tillhörde en omgång som troligen kommer spelas senare under säsongen.