3 sköna poäng mot Färjestad!

Så var det dags igen. Efter uppehållet var det Färjestad som gästade Leksand och Tegera arena. Det var också bortalaget som öppnade matchen bäst. I 1:a perioden hade man inte mindre än 2 bortdömda mål. Först ett mål som det vinkades mål för först, men sedan blev det wash out, utan videogranskning eller något. Färjestadspelare var offside i målgården. Så, inget mål där. Inget mål heller när Rickard Wallin slog in pucken i mål med handen. Alltjämt 0-0.

I den 2:a perioden var det Leksand som öppnade bäst, mycket tack vare ett powerplay. Fredrik Pettersson-Wentzell stod dock i vägen och efter powerplayet var det Färjestad som tog över spelet igen. Man skulle också inleda målskyttet när Ole-Kristian Tollefsen in 0-1 för FBK.

18 sekunder senare var det dock kvitterat igen. Jens Jakobs kom fri, serverade Johan Ryno som stänkte in 1-1.

Samme Tollefsen som gjorde ledningsmålet skulle sedan utdela en helt regelrätt tackling på Tobias Forsberg. Problemet var bara att den kom från the blind side för Forsberg. Följden blev att han blev liggande på isen. Läkare kallades in och det slutade med att Tobbe Forsberg fick köras därifrån med ambulans. Det ska dock inte vara någon större fara med honom. En hjärnskakning och 2 veckors vila är det som väntar.

3:e perioden inleddes lite avvaktande, men ju längre perioden gick, ju mer tog Leksand över och till slut skulle man också få utdelning. Patrik Hersley drog till med ett av sina omtalade, stenhårda, skott och det resulterade i 2-1 för de blåvita.

Man kontrollerade sedan händelserna ganska bra och med knappa minuten kvar att spela kunde Micke Johansson sätta spiken i kistan, 3-1 i öppen kasse.

3 mycket, mycket härliga poäng för de blåvita, som nu har 8 poäng ner till kvalsträcket. det är en skön marginal att ha med sig. 30 poäng på 20 spelade matcher är nog mer än vad de flesta hade trott innan serien drog igång, men för oss blåvita fans är det bara att njuta. Målet för säsongen måste väl ändå vara att undvika kvalserien. Allt därutöver får ses som en bonus och ja, just nu ser det onekligen lovande ut.

I de övriga matcherna gick det såhär:
Luleå - Frölunda 1-3
Linköping - Skellefteå 3-4
HV 71 - AIK 4-3 str
Växjö - Brynäs 3-4 str
Örebro - Modo 1-2 str

3/6 matcher gick alltså till straffar. Bara Leksand, serieledande Skellefteå och Frölunda tog full pott.

Frölunda vända Luleås 1-0 till 1-3 i sista perioden och tycktes kontrollera det där ganska bra mot slutet, även om 3:an kom i öppen kasse.

Skellefteå hade 2-4 på LHC. LHC kröp närmre i sista perioden, men nådde aldrig enda fram.

HV hade 2-1 efter den 1:a perren, men AIK vände till 2-3 i 2:a. HV gav sig dock inte, utan kvitterade i sista perioden och kunde sedan avgöra på straffar. 2 mycket viktiga poäng för Jönköpingslaget där i botten av tabellen. Man står nu dock på samma poäng som Färjestad och är alltså på väg att lämna jumboplatsen. De "nya" stjärnspelarna, Salmela, Kristensen, Rajjala och allt vad de heter kanske blev just den där livbojen som HV behövde.

Örebro gör det bra mot Modo och krigar till sig en poäng. Starkt av ÖHK.

Brynäs hade 1-3 nere i växjö, men Växjö gjorde 2 snabba mål och kvitterade. Längre än så räckte det dock inte och bonuspoänge gick till gävle.