Playoffserien omgång 6

Så är det klart vilket lag som gör Timrå, Rögle, Leksand, Södertälje och Västerås sällskap i kvalserien. Det var Bofors som, trots en blytung start där man förlorade med 7-4 borta mot Oskarshamn, satt ordentligt i förarsätet inför den sista omgången av playoffserien. 3 poäng och saken var klar. På andra sidan röda linjen stod dock just Oskarshamn och såhär slutade det:

Bofors - Oskarshamn 3-4
Djurgården - Örebro 3-5

Bofors förlorar alltså igen, mot Oskarshamn. Man har 3 förluster i denna playoffserie, varav 2 är mot Oskarshamn. Bofors hade både 1-0 och 2-0, men precis efter 2-0-målet kom 2-1 och 38 sekunder in i sista perioden också 2-2. Då började man darra rejält i Bofors och med drygt 5 minuter kvar av matchen gjorde Oskarshamn också 2-3. Minuten senare plockade Bofors ut Gistedt och man höll i nästan 3 minuter utan målvakt, innan Oskarshamn kunde göra 2-4 i öppen kasse och slå spiken i kistan. 6 sekunder från slutet fick man in en reducering, men närmre än så kom man inte.

Det öppnade ju dörren för både Örebro och Djurgården, men när det gällde som mest då spelade Djurgården som sämst. Man bjöds verkligen in av Bofors nu när de förlorade, men det såg oerhört tamt och uddlöst ut där ute på isen, medan Örebro bara öste på. Man gjorde 0-1 efter 04:17 och ledde med 0-2 efter den 1:a perioden. Efter 0-3 byttes Chet Picard ut och Adam Reideborn fick chansen. Han höll tätt i 10 minuter innan Örebro utökade sin ledning till 0-4, vilket också var resultatet efter 2 spelade perioder. Det var ett bedrövligt spel från hemmalaget, men än fanns det tid att vinka på. 20 minuter kvar att spela och efter 3:19 kom reduceringen. Örebro utökade dock till 1-5 innan Pontus Åberg och Jimmie Ölvestad reducerade 2 gånger om och fastställde slutresultatet 3-5.

Det innebär att playoffseriens tabell slutligen skrivs enligt följande:

1, Örebro 15p +7
2, Bofors 13p -3
3, Djurgården 11p +2
4, Oskarshamn 7p -6

Örebro lyckas alltså, trots allt, krångla sig till kvalserien, trots att Bofors hade ett gyllene läge att ta sig dit inför sista omgången. Man skulle bara slå jumbon Oskarshamn, vilket iofs inte är så bara, men man lyckades inte hela vägen och idag är det nog oerhört tungt att vara Boforssupporter, för att inte tala om djurgårdare. En rejäl flopp får man väl ändå säga. Vem hade trott att Djurgården, som var i SM-final mot HV 71 så sent som för 3 säsonger sedan, skulle halka ur Elitserien 2 år senare och året efter tvingas böna och be till Oskarshamn för att över huvud taget nå kvalserien. Nu gjorde ju Oskarshamn sitt jobb, men Djurgården tog inte chansen och det känns nog oerhört tungt idag.