Playoffserien omgång 5

Näst sista omgången av Playoffserien spelades igår och det var Örebro som verkligen satt i förarsätet inför kvällen. Vid seger skulle man nämligen gå upp på 15 poäng, något inget annat lag skulle kunna mäkta med att göra i den sista omgången, men såhär gick det:

Örebro - Bofors 2-4
Oskarshamn - Djurgården 2-4

Seger för Bofors alltså. Man var bättre i stort sett rakt igenom hela matchen. Det innebär att man nu också har övertagit det där förarsätet från just Örebro, som något kaxigt hade skrivit "Örebro - Lillebror" på resultattavlan.

Djurgården slog planenligt Oskarshamn borta, vilket innebär att Oskarshamns hemmasäsong definitivt är över. Djurgården måste dock fortfarande hoppas på andra resultat i sista omgången. Man måste hoppas på att just Oskarshamn slår Bofors borta, annars är säsongen över för DIF oavsett om man vinner mot Örebro eller inte.

Tabellen ser nu ut såhär:

1, Bofors 13p -2
2, Örebro 12p +5
3, Djurgården 11p +4
4, Oskarshamn 4p -7

Bofors är alltså rejält i förarsätet inför sista omgången imorgon. Vinner man så är man klara. Vinner Örebro över Djurgården och Bofors förlorar, då är Örebro i kvalserien. Vinner Djurgården mot Örebro och Bofors förlorar, då är Djurgården i kvalserien, men det är det enda senariumet som gäller för DIF. Allt annat innebär att man missar kvalserien. Bofors kan dock t.o.m. förlora i suden, om Djurgården vinner mot Örebro på straffar eller i sudden. Då går Bofors upp på 14 och Örebro och Djurgården 13. Bofors sämre målskillnad kan dock ställa till det. Både Örebro och Djurgården har betydligt bättre målskillnad, så hamnar man på samma poäng så är det klar fördel för båda dessa. Poängmässigt är det dock fördel Bofors just nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0