Playoffserien mot kvalserien drog igår igång med den 1:a omgången av 6. det handlar som bekant om Bofors, Djurgården, Örebro och Oskarshamn, som gör upp om den sista kvalseriebiljetten. Lag 4 i Serien, Bofors, gick in i playoffserien med 4 poäng, lag 5, Djurgården, gick in med 3 poäng, lag 6, Örebro, gick in med 2 poäng och lag 7, Oskarshamn, gick in med 1 poäng.

Första omgången slutade såhär:

Örebro - Djurgården 3-4 str
Oskarshamn - Bofors 7-4

Örebro hade 2-0 efter den 1:a perioden, men Djurgården kom tillbaka. Örebro gjorde dock 3-2, men med drygt 3:30 kvar att spela kunde Michael Holmqvist kvittera till 3-3 och sedan satte Dustin Johner den enda strafen i nät, vilket innebar 2 poäng till Djurgården, 1 till Örebro.

I Oskarshamn blev matchen först försenad p.g.a. ett läckande kylagregat, men när matchen väl kom igång var det Oskarshamn för hela slanten. Man gjorde 1-0 redan efter 03:17, men kvitteringen kom bara minuter senare för Bofors, som kort därefter också kunde göra 2-1. Oskarshamn kvitterade dock tämligen omgående och i den 2:a perioden rann det iväg till 6-3 för hemmalaget. Bofors hade då tagit timeout och bytt målvakt, men det hjälpte inte. Man fick visserligen stopp på flödet bakåt, men man kom aldrig ikapp och Oskarshamn kunde ta en lite överraskande seger, vilket gör att vi har följande tabell efter 1 omgång: