3:e omgången av kvalserien upp till Allsvenskan är färdigspelad och såhär gick det:

Tingsryd - Björklöven 1-0
Karlskrona - Piteå 3-0
Huddinge - Vita hästen 2-5

Björklöven pressade påp rejält under den 1:a perioden, men fick ingen utdelning. Istället kunde Tingsryd göra 1-0, något som också blev matchens enda mål. löven kan därmed inkassera sin 1:a förlust i denna serien, vilket gör att tabellen tätnar...

Karlskrona hade inga större problem med Piteå i slutenden, även om Piteå definitivt inte var ofarliga. Man skapade ett gäng bra chanser, men Modig i Karlskronakassen var bra och fick hålla nollan.

Huddinge kunde ta ledningen mot Vita hästen, men Hästen kvitterade bara 37 sekunder senare. Huddinge återtog dock ledningen innan perioden var slut, en ledning som man höll enda in i 3:e perioden. Där var det Vita hästen för hela slanten. Efter drygt 1min kom kvitteringen. Drygt 5min in i perioden kom ledningsmålet och 47 sekunder senare också 2-4. Sedan satte man 2-5 i öppen kasse och tog därmed en mycket viktig seger, eftersom att inledningen av serien inte direkt har varit den bästa för Hästen.

6, Piteå 2p -4

Noterbart är att Björklöven fortfarande bara släppt in 1 mål i snitt/match och att Piteå faktiskt bara är 1 enda mål bakom Huddinge i tabellen. Vägen är ännu lång att vandra och det är 7 matcher kvar, så mycket kan hända! Piteå och Huddinge bör dock vinna nästa match för att inte halka allt för långt efter, men det är lättare sagt än gjort, för Piteå har Tingsryd hemma och Huddinge gästar Umeå arena och Björklöven. Tror det blir svårt att ta poäng där...