Då är kvalserien upp till Hockeyallsvenskan igång och såhär gick det i 1:a omgången av de 10:

Tingsryd - Vita hästen 3-1
Karlskrona - Huddinge 2-1
Piteå - Björklöven 1-3

Jämna matcher överlag, men man får väl ändå säga att favoriterna vann. Björklöven tog ledningen efter knappt halva matchen i LF arena, men Piteå kvitterade, 1:34 från paus. I sista perioden kunde man göra 2-1 och i spel 3 mot 6 lyckades man ändå sätta 3-1 i tom kasse. Ganska väntat får man väl ändå säga, men Piteå har gjort en stor bragd bara genom att ta sig hela vägen till kvalserien och det är 9 omgångar kvar, så mycket kan hända.

Karlskrona har haft lång tid på sig för att förbereda sig på detta, på dessa 10 matcher, men nerverna satt utanpå i 1:a omgången och spelet flöt inte alls på. Man lyckades dock ta ledningen, men bara 13 sekunder in i sista perioden kvitterade Huddinge. Till slut lyckades hemmalaget ändå gå segrande ur det hela med 2-1, men det var inte särskillrt övertygande och det satt långt in.

Hästen fick en kanonstart och tog ledningen redan efter drygt 6 minuters spel. Tingsryd kvitterade dock innan perioden var slut och i 2:a kunde man göra 2-1 och sedan, likt Björklöven, göra 3-1 i öppen kasse.

6, Piteå 0p -2

Ikväll tar Björklöven emot Karlskrona, Tingsryd gästar Huddinge och Björkängshallen och Piteå åker till Norrköping.

Jag tror Löven har en bra chans att vinna där ikväll. Det blir en tuff match, men jag tror man fixar det. Då har man skaffat sig ett fint läge inför de 8 sista omgångarna. Tingsryd tror jag också kan vinna, liksom Hästen. I sådant fall går Björklöven och Tingsryd upp på 6 poäng, Hästen, Huddinge och Karlskrona 3 poäng och Piteå 0. Jag varnar dock för Piteå, som inte alls blir någon lätt uppgift. De kan nog ställa till det för flertalet lag i denna serien. Det är inte bara att åka runt lite halvhjärtat och tro att man ska ta 3 poäng. Det går inte. Det är krig i 60 minuter som gäller.