Enormt stark seger i Ängelholm

Dags för kvalseriens 3:e omgång och denna gång var det Ängelholm som gästades av Leksand och precis som i de 2 inledande matcherna öppnade de blåvita matchen i ett rasande tempo. Hemmalaget var kraftigt tillbakapressat och precis som i de 2 föregående matcherna kunde Leksand också ta ledningen. Efter 09:44 kunde Jakob Blomqvist ge bortalaget ledningen och kort därefter kunde Patrik Hersley utöka ledningen till 0-2.

Det var en mycket lik matchbild som de 2 tidigare matcherna, där Leksand totaldominerade i den inledande perioden, precis som man gjorde mot både Södertälje och Örebro. Man åkte mycket skridskor, spelade i ett rasande tempo och lät inte Röglekillarna komma till några farligheter alls i princip, vilket också skotten, 7-19 i Leksands favör, skvallrar om. Man var helt enkelt överlägsna och resultatet var också det identiskt med de 2 tidigare matcherna, då man hade 2-0 mot SSK och 0-2 senast mot Örebro. Nu hade man också 0-2 efter 1 spelad period.

I 2:a perioden var det dock Rögle som hade komandot, men trots att det var hemmalaget som hade mest puck och skapade flest chanser så kontrollerade Leksand ändå händelserna på ett bra sätt och Oscar Alsenfelt i mål gjorde en riktigt bra match, även om han inte sattes på några jätteprov. Leksands backar gjorde det nämligen oerhört bra.

Rögle vaskade dock fram några hyfsat bra chanser, men istället för mål framåt kunde Michael Raffl sätta 0-3 i nät bakom Martin Gerber, med 2 sekunder kvar av perioden. Ett oerhört psykologiskt mål och det var lite där som luften gick ur hemmalaget. Man hade stundtals ägt den 2:a perioden, kommit in betydligt bättre i matchen än i 1:a perioden, men så går Leksand ändå och gör 0-3, med 2 sekunder kvar. Oerhört tungt för Ängelholmarna.

I sista perioden försökte hemmalaget göra något åt det hela, men Alsenfelt var riktigt bra i mål och hela laget agerade tryggt och säkert. Med drygt halva sista perioden kvar kunde de blåvita också sätta den definitiva spiken i kistan, 0-4. Jens Bergenström lyfte upp pucken precis i krysset bakom Gerber, ett otroligt snyggt mål.

3 poäng till Dalarna alltså, 3 poäng som kan visa sig bli oerhört viktiga i slutenden.

I de andra 2 matcherna gick det såhär:
Timrå - Södertälje 4-1
Västerås - Örebro 0-1

Timrå tog ledningen i 1:a perioden och gjorde sedan 2-0 efter drygt 1min i sista perioden, men SSK replikerade snabbt. Sedan var det roliga slut för SSK. Timrå gjorde 3-1 och satte sedan 4-1 i öppen kasse. Egentligen inget snack om saken.

Örebro gör återigen en mycket stark match och tar poäng för 3:e matchen i rad. Därmed är man det enda lag i serien som hittills har tagit poäng i alla matcher, där 2 av dessa 3 matcher dessutom har varit bortamatcher. Starkt av Örebro. Segermålet och matchens enda mål kom efter knappt halva matchen och det var Thomas Mitell som satte den i nät bakom Lasse Johansson i Västeråsmålet.

6, Södertälje 0p -8

Örebro leder alltså tabellen efter 3 spelade omgångar. Varje match är dock otrolugt viktig, för vi ser här att Västerås ramlade från 1:a till 4:e plats nu, bara för en enda förlust. Så det är oerhört jämnt just nu. Det som går att säga är väl att en seger i nästa omgång i princip är ett måste för Södertälje, annars är man helt borta. Också Rögle behöver poäng. För Leksands del vore nästan det ultimata om SSK tar 3 poäng hemma mot Västerås och Rögle kniper poäng mot Örebro. Skulle då Leksand vinna skulle det innebära att man seglar upp på 9 poäng. Örebro och Timrå står kvar på 7 och 6 poäng, medan Rögle går upp på 6 och SSK kliver upp på 3. Sedan har leksand dubbelmöte med Västerås, som i sådant fall redan ligger 4 poäng bakom i tabellen inför de dubbelmötena. Skulle Leksand sedan vinna 1 eller rentav båda mötena med Västerås, ja, då ser det ruskigt bra ut. Så, det optimala vore alltså följande i nästa omgång: