Förstaperioden avgjorde mot Västerås

I onsdags var det ett Västerås utan NHL-stjärnor som besökte Leksand och Tegera arena. Lockouten är nämligen slut och NHL-stjärnorna har återvänt till andra sidan pölen.

Trots att Leksand öppnade matchwn klart bäst var det Västerås som något orättvist kunde ta ledningen. David Lundbohm, som det länge har pratats om hans vara eller icke vara i Västerås, smackade in 1-0 till gästerna efter drygt 3 minuters spel.

Leksand var dock inte sena att kvittera. Bara 2 minuter senare stod det 1-1 på tavlan, efter att Johan Ryno överlistat Lasse Johansson i Västeråskassen.

De blåvita nöjde sig dock inte där. Samme Ryno var återigen inblandad i händelsernas centrum när Leksand några minuter senare kunde ta ledningen i powerplay.

Viljan hos de blåvita fullkomligen lyste i ögonen på spelarna den här kvällen och innan perioden var slut hade man gått ifrån ytterligare i målprotokollet. Ett JVM-mål fick vi se, när Filip Forsberg spelade fram till Jakob De La Rose, som kunde sätta 3-1 bakom Lasse Johansson, och så såg Pär Edblom till att det stod 4-1 på tavlan innan 1:a perioden var till enda. Ett riktigt målfyrverkeri.

Även i den 2:a perioden fortsatte man att ösa på. man dominerade matchen totalt och lät inte Västeråsarna komma till några vidare farligheter. Dock gjorde Gustav Lindvall, som hade bytts in i paus, ett bra jobb i Västeråskassen och ställningen 4-1 stod sig även efter den 2:a perioden, trots att leksand hade flera fina lägen att utöka sin ledning. Man genomförde också några riktigt bra boxplay under perioden, där Västerås knappt tilläts skapa något alls.

Den sista perioden spelades mest av och var nog ganska tråkigt att titta på för de knappt 4800 åskådarna på plats. Leksand slog mest ifrån sig och såg bara till att bevaka sin ledning och Västerås hade ingen energi eller kämparglöd att kriga in i det sista heller. Med andra ord blev det en ganska komfortabel seger för de blåvita.

I de övriga matcherna gick det såhär:
Troja - Almtuna 2-3 str
Djurgården - Örebro 4-3
Mora - Asplöven 2-6
Oskarshamn - Karlskrona 5-2
Södertälje - Tingsryd 4-2

Troja får som sagt se upp rejält om man inte passar sig. 1 poäng hemma mot Almtuna, som är en av de värsta konkurenterna där nere i botten, der är inte godkänt. Där ska det vara 3 pinnar.

Örebro har inte marginalerna med sig. Man gjorde en ganska okej match inför ett fullsatt Hovet, men Djurgården kan ändå gå segrande ur det hela och ta 3 mycket viktiga poäng.

Viktiga poäng tog också SSK, som därmed befestte sin 3:e plats i tabellen.

Mora rasar igenom totalt hemma mot Asplöven. Asplöven ledde t.o.m. med 0-6 ett tag, men Mora lyckades snygga till siffrorna litegrann i sista perioden. Ett sådant resultat är dock definitivt inte okej. Viktiga poäng där dock för Asplöven, som därmed lämnar Tingsryd bakom sig litegrann.

HV 71 - Färjestad 4-7

Vi kan först och främst konstatera att 3-1 eller 1-3 var ett väldigt gångbart resultat i den här omgången. 4/6 matcher slutade med det resultatet. Tyvärr får vi nog också säga att de resultaten inte gynnade sträckstriderna. Rögle, Timrå, AIK och Växjö förlorade. Frölunda vann. Det gör att gapet mellan Timrå och AIK består och gapet mellan Frölunda och Växjö växte ännu mer. Elitserien är tyvärr ganska tråkig sett till tabellen i år...

Det enda som sticker ut här är att Färjestad gör 7 mål i Kinarps arena. HV faller igenom helt i 2:a perioden, som Färjestad vinner med 4-1. Starkt av "Vargarna".