Asplöven på besök inför drygt 6100

Inför storpublik i Tegera arena, mycket tack vare kampanjpriset på biljetter, 100kr för alla platser i arenan, matchen i ära, skulle Leksand ta ledningen, men inte förrän efter drygt halva den inledande perioden. Ditintills hade Asplöven varit minst lika bra som hemmalaget, men när man drog på sig en utvisning kunde man inte stå emot längre. Bara 20 sekunder in i powerplayet kunde Kevin Kapstad slå in ledningspucken för Leksand, ett skott som Puurula inte såg någonting på, eftersom att Gabbe Karlsson täckte bra framför mål.

Asplövens kvittering skulle dock komma innan perioden var slut. Anförda av Slava Trukhno åt man sig mer och mer in i matchen igen efter baklängesmålet och med bara 65 sekunder från paus kunde Patrik Näslund kvittera för bortalaget.

I den 2:A perioden skulle dock Leksand återta ledningen, nu genom Pär Edblom.

Asplöven var dock inte sena att kvittera och innan perioden var slut skulle man också ta ledningen. Samme Patrik Näslund var framme igen och såg till att ställningen var 2-3 efter 2 spelade perioder.

I sista perioden gasade Leksand dock på och kvitteringen lät inte vänta på sig. Redan efter 57 sekunders spel var det 3-3 på tavlan, efter att Hurtubise dragit iväg ett stenhårt skott, som studsade ut till Michel Raffl som lyfte in kvitteringen.

Bara minuter senare skulle man också ta ledningen, nu genom Pär Edblom, som kunde styra in ett skott från Patrik Hersley.

Därefter konttrollerade man händelserna på isen, samtidigt som Asplövenspelarna blev mer och mer frustrerade. Man drog på sig ytterligare 2 utvisningar och trots det täta matchresultatet var Leksands ledning aldrig i fara och man plockade 3 ytterligare poäng där i toppen av tabellen.

I de övriga matcherna gick det såhär:
Djurgården - Troja 5-1
Karlskrona - Örebro 1-4
Bofors - Tingsryd 3-2 SD
Västerås - Almtuna 3-2 SD
Oskarshamn - Södertälje 3-2
Mora - Malmö 3-0

Djurgården slaktar Troja hemma på Hovet. Det innebar att man tog in på både Västerås, Bofors och Södertälje där framför, eftersom att alla dessa tappade poäng, SSK kammande t.o.m. noll i Oskarshamn, efter att hemmalaget vänt i sista perioden.

Tingsryd var inte långt ifrån att ta med sig alla 3 poängen från Karlskoga, men hemmalaget ville annat och så blev det bara 1 poäng till slut. Man kan i alla fall glädjas åt att man tog in 1 poäng på Asplöven i den där sträckstriden, men att både Almtuna och Tingsryd tog poäng var däremot inte bra för Karlskrona, vars lilla hopp kanske nu ändå släcktes igen.

I Elitserien gick det såhär i helgen:
Skellefteå - Luleå 0-1 str
Växjö - Modo 3-2
HV 71 - AIK 6-0
Linköping - Brynäs 3-1
Frölunda - Färjestad 1-2 SD
Timrå - Rögle 3-4 SD

Väldigt bra publik i den här omgången ska noteras. 6001 i Skellefteå kraft arena, i en match som dock inte var något vidare kul att titta på, men jag trodde inte ens det gick in så många uppe i "Ladan". Nästan 7900 i Cloetta center och drygt 12 000 i Scandinavium. Det var länge sedan det var så mycket folk där nu.

Sett till tabellen så var det 3 mycket viktiga poäng för växjö. Detta samtidigt som AIK går på en rejäl mina nere i Jönköping. 6-0 är inte snyggt. Samtidigt som man nollar tar både Timrå och Rögle poäng. 41 sekunder in i förlängningen avgjorde man och det kan ha varit en mycket viktig poäng för Ängelholmarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0