Globenmatchen

Matchen man har pratat om länge under säsongen. Det som man skulle kunna kalla "årets match". Globenmatchen mellan AIK och Leksand.

ett fullsatt Globen, 13 490 personer och ett enormt tryck på läktarna. Det var också de blåvita som öppnade bäst och när en AIK:are satt utvisad kunde man ta ledningen och bara minuter senare kunde Kein Kapstad till 0-2, vilket också var ställningen efter 1:a perioden, som var riktigt bra från de blåvita. Man lekte med AIK, som inte hängde med. Leksand åkte ifrån hemmalaget, som inte hade mycket att sätta emot.

I den 2:a perioden var det lite ombytta roller. Här var det AIK som styrde spelet och man skulle också få utdelning. I powerplay kunde man sätta 1-2 och det var återigen riktig match av det hela, till publikens öronbedövande jubel.

I 3:e perioden var Leksand dock tillbaka i förarsätet och Jens Bergenström var så nära man bara kan vara på att utöka ledningen till 1-3, men pucken tog i insidan av stolpen och ut.

AIK pressade på mer och mer mot slutet, men Oscar Alsenfelt och övriga Leksand stod emot och med drygt 3 minuter kvar att spela kunde Pär Edblom sätta spiken i kistan fram till 1-3 och matchen var avgjord.

En oerhört skön seger, inte minst för det mentala för de blåvita, efter de 3 senaste matchernas resultat och prestation. Här visar man återigen att man kan vinna, alsenfelt är återigen sådär stabil och grymt bra i mål och det gör att man kan plocka med sig 3 viktiga poäng hem till Dalarna.

Övruiga resultat enligt följande:
Luleå - Färjestad 0-2
Skellefteå - Frölunda 1-6
HV 71 - Linköping 1-7
Brynäs - Modo 3-2 SD
Växjö - Örebro 2-1 SD

Färjestad visar åter en gång att man vill vara med och slåss i den där fighten om 3:e platsen i serien. 3 mycket viktiga poäng och inga gjorda mål framåt för Luleå...

Frölunda imponerar ruskigt. Man har flera spelare iväg på JVM, Sebastian Kollberg, Alexander Wennberg och Andreas Johnsson för att nämna några, men trots det går man ut och kör över Skellefteå, på deras hemmaplan, med 6-1! Det är stort. Grymt jobbat av Frölunda!

HV rasar ihop totalt i 2:a perioden i E4-derbyt mot LHC. 1-1 efter den 1:a perioden och 1-6 efter den 2:a. Det är ungefär som LHC-spöket för Leksand och Torgny Benndelin fick ingen rolig start som tränare för Jönköpingsklubben. Tungt, tungt för HV...