Är bränslet slut?

Efter storförlusten mot LHC i tisdags stod Skellefteå för motstånde, där det var ett ställningskrig till en början. Inget av lagen tog tag i taktpinnen. Ju längre perioden led, ju mer tog dock Leksand över. Man skapade flertalet fina chaner och man fick också en straff med sig. Matt Lashoff ställdes mot Henrik Karlsson, men den senare gick segrande ur den bataljen och det var 0-0 efter 1:a perioden.

I den 2:a perioden fick Leksand en kalldusch, när Oscar Möller gav gästerna ledningen redan efter 48 sekuunder.

Sedan stängde man i princip matchen genom 2 snabba mål i mitten av perioden. 0-2 kom genom Niklas Burström och 0-3 genom Viktor Arvidsson.

Precis som mot LHC har det alltså den 2:a perioden som spökade för de blåvita, som gick till pausvila med 0-3 på tavlan.

I den sista perioden kunde Jimmie Eriksson och Oscar Möller, som gjorde sitt 2:a mål för kvällen, definitivt stänga matchen och fastställa slutresultatet, 0-5.

Andra raka storförlusten för de blåvita alltså. 1-12 i målskillnad på dessa båda matcher och helr klart den sämsta veckan hittills under säsongen. Andreas Appelgren menar att bränslet kanske kan vara lite slut för tillfället. Inte alls bra. 2 storförluster är alltid 2 storförluster, men samtidigt ska man komma ihåg att dessa förluster har varit mot spöket LHC och mot seriesuveränen Skellefteå. så egentligen är det inget att gräva ner sig i, även om det så klart inte ser snyggt ut och kan vara aningen oroande. Vi får släppa även denna matchen och se framåt mot morgondagens drabbning mot Modo, som är den sista innan juluppehållet. En seger där skulle sitta oerhört skönt...

I de övriga matcherna gick det såhär:
Brynäs - Linköping 3-0
Modo - Luleå 0-3
Färjestad - Växjö 1-2 str
HV 71 - Frölunda 3-2
Örebro - AIK 1-4

Brynäs lockade bara strax över 4000 åskådare mot LHC, vilket är väldigt, väldigt dåligt. De som var där fick dock se ett tamt LHC och ett Brynäs som relativt kontrollerat plockade hem 3 poäng.

Detsamma gjorde Luleå i Övik. 5 förluster på de 6 senaste matcherna för Luleå, vilket nu alltså är 5 förluster på de 7 senaste matcherna. För Modos del fortsätter det att gå tungt. 6:e raka förlusten var det här och det är väl i alla fall något positivt för Leksand, som gästar imorgon.

HV gjorde det som Leksand inte lyckades med i tisdags. Man bröt förbannelsen med sitt spöke. Frölunda har varit lite som ett spöke för dem tidigare under säsongen, men trots rejäl Frölundapress mot slutet kunde man hålla undan och ta 3 blytunga poäng i bottenstriden.

Inte bra för Örebro, som spelade en riktig sexpoängsmatch mot bottenkollegan, AIK. AIK, som också de har varit lite som ett spöke för Örebro under hösten. 4-18 i målskillnad till AIK:s fördel. Det är inte långt ifrån Leksand - LHC-siffror. AIK hakar därmed på HV där över sträcket, medan Örebro hamnar allt längre ner i källarn...