Sista hemmamatchen säsongen 2012/13

Sista hemmamatchen i Tegera arena för den här säsongen, nästa gång spelarna entrar isen för riktig match är det Elitseriepremiär i Tegera. Här var det också 2 lag som kommer att mötas även nästa säsong som stod på varsin sida om den röda mittlinjen. Örebro gästade nämligen Tegera arena i en i stort sätt betydelselös match, i alla fall för kvalserien. Det man hade att spela för var Växjös poängrekord från 2011, 26 poäng. Båda dessa lagen stod på 21 poäng inför kvällens match och hade alltså vid seger chans att ta rekordet.

Det var en mängd spelare som saknades i båda lagen. Gabbe Karlsson och Mattias Timander fanns inte med i Leksands laguppställning, samtidigt som Erik Hanses återigen fick chansen i mål. I Örebro saknades bl.a. skadade Jared Aulin och Henrik Löwdahl, samtidigt som junioren Johannes Jönsson fick chansen mellan stolparna.

Han fick dock ingen bra start, för redan efter 3 minuter kunde Pelle Prestberg trampa in framför mål och sätta ledningspucken för hemmalaget.

Därefter spikade Jönsson dock igen. Filip forsberg trodde att han hade utökat ledningen till 2-0, men domarna var inte ens tveksamma på den, det var inget mål. Leksand fortsatte dock att skapa chanser, men Jönsson var bra i mål och efterhand drogs tempot i matchen ner en aning och skridskostarka spelare, som Filip Forsberg, fick stora ytor att jobba på. Man lyckades dock inte utnytja något av de lägen man fick och resultatet var 1-0 efter den 1:a perioden.

I den 2:a perioden var det Örebro som trummade på och skapade flest målchanser, mycket tack vare några powerplay man fick, men Erik Hanses var bra i mål och höll så här långt nollan. Den skulle dock spricka drygt 15 minuter in i perioden, då Johan Wiklander skickade upp pucken i nättaket bakom Hanses och det var kvitterat fram till 1-1, vilket också var resultatet efter 2 spelade perioder.

Leksand rivstartade den sista perioden och Raffl och Bergenström hade båda varsitt jätteläge att ge Leksand ledningen, men pucken ville inte in bakom Jönsson, som gjorde en mycket bra insats i mål. Samtidigt var skärpan hos hemmalaget kanske inte den bästa efter lördagens glädjerus. Delar av det satt med stor sannolikhet kvar i spekarna även här och man hade kanske inte kunnat ladda om riktigt på samma sätt som vanligt, vilket inte alls är konstigt.

Inga mål föll i den sista perioden och förlängning väntade alltså.

Där var det Leksand som öste på och skapade chanser. Johannes Jönsson var dock mycket bra i mål och istället var det Örebro som, med en dryg minut kvar att spela, kunde sätta 1-2 i nät bakom Erik Hanses. Målskytt och således matchvinnare blev f.d. leksingen Stefan Gråhns.

I de övriga matcherna gick det såhär:
Timrå - Västerås 3-2
Rögle - Södertälje 3-2 SD

Jeremy Boyce-Rotevall kunde ge Timrå ledningen redan efter 01:59. Robert Kimby kunde dock kvittera för Västerås, bara några minuter från paus. I 2:a perioden gick Timrå dock för ett avgörande och satte både 2-1 och 3-1 i nät bakom Lasse Johansson. Jonte Berg reducerade för Västerås dryga minuten in i sista perioden, men även fast man pressade på rejält nere mot Lundström i Timråmålet så kom ingen kvittering. Han höll tätt och Timrå kunde vinna med uddamålet.

anton Forsberg i Södertäljekassen har inte haft någon rolug kvalserie. Inte heller här dröjde det särskilt länge innan Rögle kunde ta ledningen. Efter 01:37 satte Mathias Tjärnqvist 1-0 i nät bakom Forsberg. När Nylander den äldre, Michael, satt utvisad för SSK kom också 2-0. Rögle var äntligen på väg mot en hemmaseger. SSK ville dock annat. William Nylander reducerade i den 2:a perioden och 48 sekunder in i slutperioden kvitterade pappa, Michael Nylander. Inga fler mål föll i ordinarie matchtid, men drygt 2 minuter in i förlängningen kunde Jacob Johansson e till att Eögle trots allt bärgade bonuspoängen.

Det gör att tabellen nu ser ut såhär, med en omgång kvar att spela:

1, Örebro 23p +14
2, Leksand 22p +18
3, Timrå 15p -1
4, Västerås 9p -6
5, Rögle 8p -7
6, Södertälje 4p -18

Elitserieplatserna är som sagt redan klara. Växjös rekord kan Örebro tangera om man slår Timrå hemma ikväll i sista omgången. Gör man det är man också vinnare av kvalserien 2013. Förlorar man och Leksand slår Södertälje, då är de blåvita segrare av kvalserien 2013.

I övrigt är det inte mycket spänning kvar. Västerås och Rögle fightas om vem som ska bli 4:a i serien. Det kommer att avgöras ikväll, när de båda lagen möts i ABB arena.

Noterbart är slutligen att alla lag, utom Leksand och Örebro, ligger på minus i +/-.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0