Tät och jämn bortamatch

En tuff bortamatch mot ett vilt kämpande Södertälje, som var i stort poängbehov efter bara 3 poäng på de inledande 5 matcherna.

Det var dock Leksand som öppnade matchen bäst och skapade många fina lägen under den 1:a perioden, men Anton Forsberg i SSK-kassen var tät och istället var det Erik Hanses som först skulle få vika ner sig, när Leksand inte lyckades få ut pucken, likt flertalet gånger under perioden när Södertälje kom in i anfallszon. Den här gången tog man tillvara på läget och satte 1-0 bakom Hanses i Leksandskassen.

1-0 stod sig också perioden ut och SSK fortsatte att ösa på i 2:a perioden. Damien Fleury skulle också utöka hemmalagets ledning, efter att Leksand återigen haft svårt att få ut pucken ur den egna zonen.

Efter målet var det dock bortalaget som tog över matchen. Man skapade mängder av chanser och när Tony Lagerström visades ut i hemmalaget small det bakom Forsberg i SSK-kassen. 13 sekunder in i powerplayet smällde Mark Hurtubise in reduseringen för de blåvita.

Man fortsatte att pressa på och SSK drog på sig utvisningar. Leksand fick t.o.m. spela 5 mot 3, men lyckades inte utnytja läget till att kvitera. När SSK fick in sin 4:e gubbe small det dock och kviteringen var ett faktum. Återigen var det Filip Forsberg som nätade för Leksand. Känns som han gör mål i nästan varje match, den gode Filip.

I sista perioden hade SSK samlat ny kraft och kom ut och ångade på igen. Man fick också spela powerplay, men lyckades inte få till det. Leksands box var oerhört bra, liksom powerplayet. 3:e målet skulle nämligen också komma i den spelformen. Drygt halvvägs in i perioden hittade Martin Janolhs Jakob Blomqvist vid bortre stolpen och han kunde enkelt raka in 3-2 i öppen kasse.

SSK fortsatte dock att kriga och man skulle få ett gyllene läge att utjämna, när både Filip Forsberg och Joonas Römmberg åkte ut för Leksand. SSK plockade samtidigt Anton Forsberg och spelade 6 mot 3. Det gav dock ingen frukt och Leksand kunde ta 3 mycket härliga poäng, medan SSK fortsatt harvar i botten av serien.