Succe för Asplöven i hemmapremiären!

Asplövens 1:a hemmamatch i Allsvenskan någonsin och detta mot ett av seriens, på förhand, bästa lag och ett av de mest klassiska lagen i Sverige, Leksand.

Leksand, som åkte upp mot Haparanda redan under torsdagen och som också fick den bästa starten på matchen. Man ägde i princip 1:a perioden och när det blev spel 4 mot 4 efter drygt 7 minuters spel kunde man också trycka in ledningspucken, som dock dömdes bort efter att domaren blåst precis innan.

Man gav dock inte upp och i samma spel 4 mot 4 krigade man till sig ännu ett bortdömt mål, efter att Filip Forsberg haft klubban aningen för högt när han tryckte in pucken.

0-0 stod det alltså, men periodsiffrorna skulle skrivas till 1-0 för hemmalaget, när Juha Silvander gjorde matchens 1:a och också Asplövens allra 1:a Allsvenska mål, när han såg till att ge hemmalaget ledningen innan periodpaus.

I 2:a perioden lyckades Leksand dock kvitera och många trodde nog att man där skulle ta över matchen helt igen, men icke. Asplöven krigade med näbbar och klor och kunde både göra 2-1 och 3-1 innan perioden var slut.

I sista perioden försökte de blåvita lägga i ytterligare en växel, samtidigt som Asplöven mest försökte spela av matchen. Att backa hemåt för tidigt kan som bekant straffa sig, men Leksand lyckades inte, trots mycket snurr i anfallszonen, få in någon redusering. Istället tog man en timeout och plockade Hanses i mål, men då kom Asplövens definitiva spik i kistan, 4-1.

Leksand fick dock ett tröstmål, 4-2, genom Joonas Rönnberg, men närmre än så kom man inte och säsongens 1:a förlust var ett faktum.

Asplövens insats ska dock på intet sätt förringas. Man gör en grym match och slår tillbaka ett av seriens starkaste lag i sin hemmapremiär, inför drygt 1100 åskådare, i sin allra 1:a hemmamatch i Hockeyallsvenskan. Starkt!

Karlskrona - Örebro 2-3

Vi ser alltså att det är oerhört jämna matcher och det är flera lag som avgör matchen först i sista perioden. Bofors satte den avgörande pucken i sista perioden, likaså Västerås och Örebro, som fick kämpa rejält mot nykomlingen Karlskrona, som dock alltjämt står kvar på 0 poäng efter 2 spelade matcher. Tabellen ser ut såhär:

14, Tingsryd 0p -5

Lite överraskande topp såhär i inledningen av serien, men det kan svänga mer än snabbt i det här skedet av säsongen. Tingsryd kan vara på direktplats om 2 omgångar om man gör det bra och Västerås kan ligga i botten. Det är supersmå marginaler nu och varje match, varje poäng, varje mål är viktigt, för, av vad vi kan se såhär långt så kommer det bli en oerhört jämn serie i år, där målskillnaden kan ha stor betydelse. Just nu har Troja släppt in minst mål, bara 1st, mot Södertäljes, som är det lag som släppt in flest, 9. Karlskrona, Almtuna och Tingsryd har gjort minst mål hittills, 3st, medan Mora har gjort 8st, tätt följt av Leksand, Västerås och Bofors, som har gjort 7.

Sundsvall har nu också spelat sin 1:a Div. 1-match och det blev seger för med 2-7 borta mot Örnsköldsvik. Det var dock inte den största segern i dagens Div 1-hockey. Kallinge slog nykomlingen Nittorp med 8-0, Nyköping slog Järfälla med 7-0 och vimmerby tvålade dit Grästorp med 10-3.