Seger i Uppsala

Leksands 3:e fullpoängare skulle komma i Uppsala och Gränbyhallen under torsdagskvällen. Gränbyhallen, där många lag hade problem för några säsonger sedan, då Almtuna överraskade många, tog sig till playoff och även till kvalserien, där man också var med och slogs in i det sista, om än som en liten outsider, om den sista åtrovärda Elitserieplatsen.

De senaste säsongerna har dock gått tyngre för Uppsalalaget och här var det också Leksand som inledde bäst, även om det var Almtuna som fick matchens 1:a powerplay. Det resulterade dock inte i någonting mer än att Leksand skapade den farligaste chansen, men Joel Lassinantti i Almtunakassen höll tätt.

Det gjorde han även när Leksand kort därefter fick spela 5 mot 4, men när Ryno senare blev neddragen framför mål och Leksand fick ännu ett PP, då kunde Lassinantti inte hålla pucken borta från mål och Pär Edblom kunde se till att Leksand hade en 1-0-ledning efter den inledande perioden.

I 2:a perioden var det Almtuna som gasade på från start och pressade tillbaka Leksand rejält. Man skulle också få utdelning, för Martin Karlsson, som vi känner igen som en hårding framför mål i Leksandströjan så sent som för bara någon säsong sedan, kunde kvittera till 1-1.

En annan Leksandsbekanting, nämligen stefan Gråhns, skulle lite senare visas ut 2 minuter och Leksand visade då återigen prov på sitt giftiga powerplay. Pär edblm levererade pucken till Filip Forsberg i slottet och han gjorde inga misstag. 2-1 till Leksand.

3-1 skulle komma kort därefter, när Michael Raffl drog till den svarta gummitrissan och den smet in under armen på Lassinantti.

Även i inledningen av sista perioden kunde Almtuna sätta ganska bra press på de blåvita, men man fick ingen utdelning. Hanses stod emot trycket, men när Jacob Blomqvist visades ut med bara några minuter kvar att spela kunde ännu en gammal leksing, nämligen Daniel "Hempa" Hermansson trycka in reduseringen för Uppsalalaget. Närmre än så kom man dock inte och Leksand kunde ta sin 3:e seger på 4 matcher.

Ingen jättematch direkt, men man gör det man ska, Hanses är stabil bakåt, backarna gör det bra och man sätter dit de chanser man får, trots att det var Almtuna som hade ett litet puckövertag genom hela matchen. Det är dock målen som räknas och där gjorde Leksand flest och tar därmed hem segern.

Tingsryd - Örebro 2-3

NHL-spelarna har ju börjat droppa in i trupperna nu. Patrik Berglund var först in i Västerås, men det hjälpte inte. SSK tog säsongens 1:a seger och det kändes nog väldigt skönt, både för spelare, ledare och fans. Räkna med att SSK kommer avancera i tabellen.

En annan NHL-stjärna är numera Victor Fasth, som, efter sin otroliga resa, där han spelade för Tingsryd i Div. 1, plockades upp av växjö i Allsvenskan och vidare av AIK i Elitserien slutligen brilierade i Tre kronor och belönades med ett NHL-kontrakt, nu återigen var tillbaka i Tingsrydskassen. Kontraktet sträcker sig visserligen bara över 2 veckor och det var trots stjärnans intåg ingen jätterusning till Nelson garden arena och Fasth själv lyckades inte hindra Örebro från att vinna matchen med 3-2. Självklart går det inte att vinna en match helt på egen hand, men klart är att Fasth kommer spela en mycket viktig roll för Tingsryd de matcher han nu kommer stå för klubben.

Även Mora plockar in NHL-proffs. Anze Kopitar, vars bror, Gasper, redan finns i Mora, gjorde sin 1:a match för klubben i fredags och det blev seger på hemmais över Djurgården med 5-4, efter att Stockholmarna ryckt åt sig en 2-4-ledning efter 2:a perioden. Moringarna gav dock inte upp och kom också ifatt. Starkt jobbat!

Starkt också av Asplöven att ta sin 2:a seger i Allsvenskan, nu mot fjolårets kvalseriekonkurent, Karlskrona. Precis som mot Leksand skrevs segersiffrorna även här till 4-2. Tingsryd är därmed enda laget, efter 4 omgångar, utan poäng...