Ny seger på hemmaplan

Det var Leksand som öppnade matchen bäst, inför ögonen på en mycket gles publik. Bara drygt 3100 åskådare hade letat sig till Tegera arena den här tisdagskvällen.

Det var trots Leksands bättre öppning Tingsryd som gjorde mål, när de blåvita slarvade litegrann. Leksand försökte sedan trycka på ytterligare för att få in en kvittering, men Linus Styrman, som vaktade Tingsrydskassen kvällen till ära, höll tätt och bortalaget kunde gå till pausvila med 0-1 på tavlan.

Glädjen för bortalaget blev dock kort i 2:a perioden, för efter drygt 6 minuters spel i densamma hade Leksand vänt på steken, genom mål av först Filip Forsberg och sedan Jacob Blomqvist.

Tingsryd skulle dock kvittera, men Leksand replikerade snabbt och gjorde både 3-2 och 4-2 innan halva perioden hade gått, först genom Martin Janolhs och sedan återigen av Jacob Blomqvist.

I sista perioden drog Leksand på sig lite onödiga utvisningar, men man klarade av dem på ett bra sätt. Trots det kunde Tingsryd redusera och det blev onödigt spännande där mot slutet, där dock Martin Janolhs kunde avgöra i tom kasse och fastställa slutresultatet 5-3 till Leksand. Det innebär också att man, för 1:a gången den här säsongen, är uppe på direktplats, bakom Västerås och Troja.

Karlskrona - Malmö 3-1

Vi börjar med att konstatera att Bofors, eller ska man kanske säga Karlskoga, nu fick smaka på sin egen medicin. Förra säsongen avgjorde man ju flertalet matcher precis i slutminuterna. Det var just vad Almtuna gjorde nu. Med dryht 2 minuter kvar att spela kom segermålet. Det var därmed Uppsalalagets första poäng den här säsongen.

Fler lag tog sina första poäng i omgång 3. Karlskrona såg till att sätta dit Malmö med 3-1 hemma i Telenor arena. Riktigt starkt jobbat! Det är nu bara SSK och Tingsryd som inte har skrapat ihop några poäng.

Asplöven var nära på att ta poäng av Örebro när man hade ledningen med 1-0 långt in i matchen, men i sista perioden kunde Örebro slutligen få hål på Puurula och ta hem segern.

Vi fick också säsongens första straffavgörande, när Västerås såg till att behålla serieledningen när man tog hem det hela med 4-3. Troja är dock alltjämt på direktplats.