Växjö - Timrå 2-1 SD
Linköping - Luleå 2-3 SD
HV 71 - Skellefteå 1-0
Frölunda - Modo 7-6 SD

Det alla pratade om efter denna omgången var så klart matchen nere i Göteborg. Modo hade 4-1 efter ungefär 10 spelade minuter, men man lyckades inte knyta ihop påsen ändå och med bara några minuter kvar att spela kunde Fölunda göra 6-6 och sedan också avgöra i sudden. En mycket stark vändning där!

Mycket starkt också av Rögle, som därmed tog sin 1:a seger i Elitserien för denna gången. Detta trots att Färjestad hade ledningen med 1-0 efter 1:a perioden. Rögle gör dock en mycket stark sistaperiod som man vinner med 3-0 och tar därmed en klar seger med hela 5-2.

Växjö och timrå fortsätter även de att ta poäng, även om det inte blir fullpoängare. Många bäckar små brukar man ju dock säga, så det är mycket starkt av dem att plocka poäng i match efter match.

Luleå - AIK 3-1
Skellefteå - Växjö 0-2
Timrå - HV 71 2-4
Modo - Rögle 2-1
Brynäs - Linköping 3-1
Färjestad - Frölunda 2-3

Mycket starkt av Växjö att åka upp till Skellefteå, ta med sig 3 poäng därifrån och dessutom nolla hemmalaget. Starkt!

Luleå och HV fortsätter att ånga på där uppe i toppen och man har bara tappat 1 resp. 2 poäng på de 4 inledande matcherna. Frölunda jagar på 3:e plats med 9 poäng, men man har 5 spelade matcher och kan således tappa både Brynäs, Växjö och LHC. Just LHC och Växjö möts nu ikväll i 5:e omgången av serien och det lag som vinner där kommer gå förbi Frölunda i tabellen och kanske också Brynäs om de förlorar i sin 5:e match.