Storseger nere i Malmö!

Med hela 6-0! Leksand, som under de senaste åren, ja, egentligen nästan under hela 2000-talet, har haft väldigt svårt att vinna nere u Malmö. 1:a segern sedan 2002 där nere kom för någon/några säsonger sedan och nu gör man det grymt bra och ser till att Skånelaget åker på sin största hemmaförlust på ca 20 år!

Det var dock Malmö som öppnade matchen bäst, men man hade inte de klassiska marginalerna med sig. Det hade dock Leksad, även denna dagen, liksom under onsdagen när Timander avgjorde med 5 sekunder kvar att spela. Nu var det Patrik Hersley som sköt från blå. Pucken gled mellan Pontus Sjögrens ben i Malmökassen, touchade Filip hersbys skridskor och in i mål, vilket gav 1-0 till Leksand.

2-0 kom några minuter senare, när Leksand hade powerplay. Johan ryno, som inte alls har kommit upp i normal standard i år, kunde nu prickskjuta in 2:an för Leksand, vilket också var resultatet efter 1:a perioden.

I mittenakten var Leksand helt överlägsna och man hade flera jättelägen innan Jakob Blomqvist slutligen kunde stänka in 3-0.

Man fortsatte att trumma på efter det och Jens Bergenström kunde göra 4-0 och Michael Raffl 5-0 innan perioden var slut, en period malmö nog helst ville glömma.

Sista perioden spelades mest av. Malmö hade ingen energi kvar och Leksand kände sig ganska säkra på segern. Hade Malmö lyckats få in en reducering eller två hade det kanske blivit andra bullar, men nu gjorde man inte det och Erik Hanses höll säsongens 2:a nolla, samtidigt som Johan Ryno gjorde kvällens 2:a mål och därmed fastställde slutresultatet 6-0.

En oerhört skön seger, den andra i rad, även om det är snäppet vassare att vinna med 3-2 efter att segermålet kommit med 5 sekunder kvar att spela. En bortaseger med 0-6 är dock inte heller helt fel och det är sådana dagar man är glad att man är leksing.

Djurgården - asplöven 4-0

Det som sticker ut är ju västerås storseger mot Karlskrona. 5-0 efter 1:a perioden är faktiskt ännu mer överlägset än vad Leksand var nere i Malmö.

SSK tar ännu en seger och är nog på gång rejält upp från det där bottenträsket nu. Man var tydligen helt överlägsna på isen, men Troja var effektiva och var ändå nära på att sno med sig en poäng hem till Ljungby. Det räckte dock inte hela vägen.

Bofors vänder derbyt mot Örebro och vinner med 2-1. Starkt jobbat!

Asplöven hade inget att komma med när man för 1:a gången någonsin gästade Hovet och mötte det f.d. Elitserilaget Djurgården. Hemmalaget vann ganska enkelt med 4-0 och jag tror fortfarande inte att Asplöven har vunnit borta i år.

Färjestad - AIK 1-2 str

Färjestad har spelat 2 matcher den här helgen och bara tagit 1/6 poäng. Det är inte godkänt. Starkt dock av AIK att komma tillbaka i sista perioden och sedan också vinna på straffar. Också de kanske är rejält på gång upp ur det där bottenträsket, fast i Elitserien.

Timrå förlorar, igen. Med 3-1, igen. Jag vet inte hur många 3-1 eller 1-3-förluster man har i år. känns som det är ett gäng.