Segersviten bruten i Tingsryd

Så var då Leksands lilla segerrad bruten och det var tabellelvan Tingsryd som såg till att det blev ett faktum.

Den 1:a perioden var ganska dålig. Spelmässigt var det jämnt, men inget av lagen lyckades skapa några vidare chanser, även om Leksand fick chansen i powerplay. Hemmalaget gjorde det bra och Victor Fasth var tät i kassen.

I 2:a perioden fick man ytterligare chanser i powerplay, när Tingsryd något ofokuserat åkte på 2 utvisningar i rad för puck out. Leksand kunde dock inte förvalta chanserna man fick och istället var det Mike Card som kunde ge hemmalaget ledningen, vilken också stod sig perioden ut.

I sista perioden var det Tingsryds tur att få spela powerplay och man var då ruskigt nära på att utöka ledningen till 2-0, men Hanses gjorde en briliant räddning och 1-0 stod sig.

Kvitteringen för Leksand skulle dock komma drygt halvvägs in i perioden, när Patrik Hersley kommit tillbaka ut på isen efter en utvisning och ett avklarat boxplay för Leksand. Pär Edblom sköt ett skott som Jens Bergenström tog hand om och tryckte upp en backhand i nät bakom Victor Fasth i Tingsrydskassen.

Tingsryd var sedan närmast att avgöra i full tid när man fick spela powerplay i slutsjedet av perioden, men Hanses gjorde det bra och matchen gick till förlängning.

Man fick också spela powerplay i stort sett hela sudden, först när Jakob Blomqvists utvisning från 3:e perioden klarades av och sedan när Ryno åkte ut drygt 2 minyter in i förlängningsperioden. Då kunde hemmalaget också avgöra. Pontus Netterberg tryckte in segerpucken i nät bakom Erik Hanses och segerraden på 5 raka matcher utan förlust var därmed bruten. Sviten med matcher där de blåvita tagit poäng är dock inte bruten och fortsätter alltjämt.

Malmö - Karlskrona 3-1

Djurgården inkasserar sin 3:e raka förlust. Södertälje vann rättvist och det var storpublik på plats i Axa sports center. Drygt 6000 åskådae. Det var länge, länge, sedan det var sådana publiksiffror där, men hemmalaget gjorde dem inte besvikna i alla fall.

Asplöven var nästan värda en poäng när man hämtade upp 1-3 till 3-3 i 2:a perioden, men där man inte riktigt orkar knyta ihop det hela och Örebro kan trots allt vinna och ta 3 mycket viktiga poäng och därmed också knappa in på lagen framför, eftersom att Leksand tappade poäng i Tingsryd och Bofors överraskande föll borta mot Almtuna, som därmed tar sin 2:A raka hemmaseger, tillika den 2:a den här säsongen. Starkt! Dock vann ju Malmö också, den 1:a hemmasegern sedan i september någon gång och en direkt nödvändig seger för rödhökarna.

HV 71 - Luleå 0-2

Ruskigt starkt av Luleå att nolla HV på bortaplan. Grymt!

Starkt också av Färjestad att nolla Brynäs, som är inne i en rejäl formsvacka känns det som. Man har inte vunnit mycket nu på senaste...

LHC tar en 3:a i Växjö, men det var inte i närheten av så överlägset som när man möttes tidigare under säsongen i Cloetta center och LHC vann med 8-3. Växjö stod emot bra här, men orkade inte hela vägen fram.

Rögle ställdes inför ett rent bottenmöte med Timrå. En match man bör ta poäng i, men det gjorde man inte. timrå vann med uddamålet och det ser inte ljust ut för Ängelholmarna...

Skellefteå - Timrå 1-3
Brynäs - Luleå 2-3 str
Rögle - Linköping 4-3
HV 71 - Modo 4-1

Timrå skräller rejält och slår Skellefteå, borta. Med vilka siffror? Jo, 1-3, så klart. 3-1 och 1-3 verkar vara deras melodi den här säsongen.

Brynäs förlorar igen, nu dock bara efter straffar.

Rögle tar en imponerande seger mot LHC, men eftersom att Timrå också vann så tar man inte in något i tabellen.

Det kan också noteras att Sundsvall storsegrade igen i Div. 1, nu med 11-1 borta mot Kramfors. Det var dock inte den största segern. Björklöven fullständigt krossade Boden med hela 14-0! Man märker tydligt vilka som är topplag och vilka som tillhör botten i de olika serierna, lite som det var i Allsvenskan för några säsonger sedan. 2008/2009 t.ex. då Leksand vann med tvåsiffrigt i var och varannan match kändes det som. Sådana resultat är det inte längre, nu slår alla alla och det är tur tycker jag.

Det har inte varit så mycket Div. 1-hockey här under hösten, men i vår kommer det bli lite mer bevakning av det hela, när Allettorna drar igång och kvalserien närmar sig. En sammanfattning av höstsäsongen kommer också att dyka upp någon gång kring jul och nyår.