NHL-stjärnorna avgjorde

Mycket folk på plats i ABB arena och de skulle få se Leksand ta ledningen redan efter drygt 5 minuters spel, när Tobias Forsberg sköt ett skott som Lasse Johansson inte kunde blockera. Pucken gick ut till Jon knuts som snyggt kunde ge bortalaget ledningen.

Det var en ledning som såg ut att stå sig perioden ut, men med knappa minuten kvar att spela kunde Markus Kinisjärvi trycka in kvitteringen efter att pucken studsat lite oturligt framför Hanses.

1-1 efter 1:a perioden alltså.

2:a perioden var en svängig historia, där båda lagen fick chansen att spela både powerplay och boxplay. Båda lagen gjorde det bra och gjorde varken något mål framåt eller släppte in något bakåt. Istället var det NHL-stjärnorna i Västerås som stod för produktionen. Mikael Backlund assisterade Patrik Berglund, som hittade en lucka vid Hanses ena stolpe och det var 2-1 till hemmalaget efter 2 spelade perioder.

I 3:e perioden gjorde Leksand återigen ett bra boxplayspel och jobbade annars bra hemåt också. 2-1 stod sig tills man plockade Hanses, men då kunde Västerås göra inte mindre än 2 mål i öppen kasse. Först Mikael Backlund och sedan Kenneth "Bacon" Bergqvist.

4-1 till Västerås alltså och det kändes som det var mycket tack vare NHL-spelarna Mikael Backlund, 1+2, och Patrik Berglund, 1+0. Man ska inte skylla ifrån sig på något sätt, Västerås var bättre den här kvällen, men det går samtidigt inte att komma ifrtån att när firma Backlund/Berglund speelar på sin normala standard, ja, då har de lekstuga med övriga på isen. Detsamma gäller Anze Kopitar i Mora och det är inget konstigt med det. Det finns en anledning till att de spelar i världens bästa hockeyliga, men samtidigt ser man en enorm skillnad på isen i sådana här matcher, när dessa spelarna kommer upp i normal kapacitet. De spelar inte på topp, men det räcker för att showa rejält.

En förlust är dock en förlust och det är bara att bryta ihop och komma igen i kvällens match mot Örebro, som delar andraplatsen i serien med Oskarshamn och Troja, som båda har övertygat rejält i inledningen av serien.

Såhär slutade de andra matcherna i omgången:
Malmö - Bofors 3-5
Troja - Almtuna 4-1
Södertälje - Tingsryd 4-3
Mora - Asplöven 4-2
Djurgården - Örebro 3-2 str
Karlskrona - Oskarshamn 1-3

Bofors vändning nere i malmö innebär att de faktiskt leder serien i nuläget. Man vänder 3-2 till 3-5 i sista perioden och tvillingarna Westerholm hade tydligen lekstuga mot sin gamla klubb. 3/5 mål ska man ha gjort. Grymt!

Troja fortsatte att ånga på mot Almtuna, som blir mer och mer fast i bottenträsket.

SSK bröt Tingsryds segerrad och kanske, kanske, är på väg upp i tabellen. Vi får väl se...

Mora vänder 0-2 till 4-2 mot Asplöven, som ännu inte tagit några poäng på bortais den här säsongen.

I helgen tänkte jag införa ett stående veckoinslag. Varje söndag tänkte jag göra en uppdaterad tabell, så ni läsare själva kan se hur tabellen ligger till, vad som har förändrats den senaste veckan etc. Det kommer alltså inte bli så många tabeller i dessa matchinlägg numera, utan de kommer separat varje helg. Likaså Elitserien, som kommer finnas med i samma tabellinlägg varje helg.

2 omgångar av Elitserien har dock spelats den här veckan och såhär har det gått:

Skellefteå - Linköping 4-1
AIK - Modo 0-4
Timrå - Frölunda 1-3
Brynäs - Rögle 4-3
Växjö - Färjestad 2-1 str

Matchen HV - Luleå spelas någon annan dag och kommer kompletera den här omgången.

Timrå tappar sin poäng i sista perioden, när Frölunda gör 2 mål och Rögle tappar 0-2 till 3-2 i 2:a perioden, däe man senare spelade 1-1 i sista och således inte får med sig några poäng från Gävle.

Inte heller Linköping fick med sig några poäng från norr, när Skellefteå kunde vinna tämligen enkelt i Skellefteå kraft arena.

Växjö tar dock poäng mot Färjestad, 2 mycket nödvändiga poäng för Växjö, som är på väg att halka ner rejält i bottenträsket nu...

Där nere befinner sig också AIK, som häe inkasserar ännu en förlust, 0-4, hemma mot Modo, som nu går som tåget i serien. Starkt!

Luleå - Växjö 4-1
Brynäs - Skellefteå 3-2
Rögle - Modo 2-3
Färjestad - Timrå 3-1
Linköping - AIK 3-2

Här har vi återigen ett lag som tappar i sista perioden. Växjö hade 1-1 inför densamma, men där gör Luleå 3 mål och vinner matchen ganska komfortabelt.

Timrå inkasserar sin 2:a 3-1/1-3-förlust den här veckan. I tisdags var det Frölunda, nu var det Färjestad.

Rögle åker på ännu en uddamålsförlust. Man är där och nosar i många matcher, men räcker inte riktigt till känns det som.

I reprisen på vårens final vinner Brynäs med 3-2, men publiken i gävle, var är den? Bara 5324 åskådare på plats. Det är knappt godkänt...

AIK hämtar nästan upp ett 3-0-underläge, som man åkte på tidigt i 1:a perioden, men man når inte riktigt enda fram och det blir 0 poäng även denna kvällen för Gnaget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0