Första matchen i telenor arena

Mycket folk på plats i Telenor arena när Leksand var på besök under tisdagskvällen. Det var också leksand som öppnade bäst och hade ett jätteläge att ta ledningen redan efter några sekunders spel, men Mattias Modig i karlskronakassen höll tätt.

Karlskrona fick chansen att äta sig in i matchen 2 gånger om när man fick spela powerplay, men spelet stämde inte alls och man fick inte alls något tryck mot Erik Hanses i Leksandsmålet. Istället var det just Leksand som skulle ta ledningen, bara någon minut före paus, när mark Hurtubise drog ett skott på mål som Modig misslyckades med att styra undan och det var 0-1 på tavlan.

Karlskrona kom dock ut med ny energi och ett betydligt bättre spel i 2:a perioden och efter dryga 5 minuters spel skulle man också kvittera. Inte nog med det, bara minuter senare fick man återigen spela powerplay och den här gången fungerade det betydligt bättre än i 1:a perioden, för efter knappt halva det numerära överläget kunde Niklas Johansson ge hemmalaget ledningen, till publikens stora förtjusning.

Det skulle dock inte hålla i sig perioden ut. Återigen var det de sista minuterna i perioden som var Leksands och där man gjorde mål. Först var det Kevin Kapstad som drog iväg ett mycket distinkt skott som satt i nät bakom Modig och strax därefter kunde Jon Knuts återge Leksand ledningen när han prickade in 3-2 för bortalaget.

I sista perioden kunde Leksand punktera matchen. Först gjorde Patrik Hersley, som det har lossnat rejält för nu på slutet, 4-2 och sedan gjorde Jakob Blomqvist 5-2, innan Patrik Norén kunde sätta spiken i kistan med 6-2, ett skott som tog i plexit bakom Modig, studsade tillbaka på denne och in i mål.

En mycket härlig seger och efter 2 raka bortamatcher stannar man på 6/6 poäng och en målskillnad på 12-2 (+10). Med andra ord har man en mycket bra form just nu.

Tingsryd - Västerås 0-1

Det är starkt av Malmö att studsa tillbaka efter lördagens mindre bra insats mot Leksand. Nu har man tagit 5/6 poäng i Behrn arena den här säsongen och tycks ha förhållandevis lätt där.

Almtuna tar sin 1:a seger på hemmais den här säsongen och det var inte mot vilket motstånd som helst. En fin skalp får man lov att säga och det inför i princip fullsatta läktare i Gränbyhallen. Drygt 2700 åskådare.

Västerås håller nollan och Bofors vinner ganska enkelt uppe i Haparanda, vilket innebär, i samband med att Almtuna vann, att Asplöven nu är nere under kvalsträcket, tillsammans med Karlskrona.