Femte raka!

Under fredagskvällen vankades det hockey i Tegera arena. Asplöven kom på besök. Vilken skillnad det måste vara för nykomlingarna, att gå från att möta typ Boden, Teg och Kalix, till att möta Djurgården och Leksand, i några av Sveriges största och finaste arenor.

Nåväl. Biljettpriserna till denna matchen var kraftigt nedsatta och man kunde få en sittplats för 100kr. Trots det var det "bara" drygt 4700 åskådare på plats.

De som hade letat sig till arenan fick i alla fall se ett Leksand som totalt ägde matchen. Redan efter 2 minuters spel kunde de blåvita ta ledningen, när Tobias Forsberg skjöt ett skott som Jon knuts sedan kunde valla in via målvaktens rygg fram till 1-0 för leksand.

När Leksand så fick chansen att spela powerplay, något man varit mycket bra på den här säsongen, till skillnad från förra säsongen, blinkade 2-0 upp på tavlan, efter att Mark Hurtubise prickat in pucken i nät bakom lånet i Asplövens kasse, Sehlstedt.

3-0 skulle också hinnas med innan perioden var slut. Denna gången var det Michael Raffl som klippte till och satte 3-0 bakom en olycklig Sehlstedt.

I 2:a perioden reducerade Asplöven och Jens Holmström, som kvällen till ära vaktade Leksandskassen, fick kapitulera.

Leksand svarade dock snabbt när Patrik Hersley sköt 4-1 till Leksand, vilket förövrigt var hans 5:e mål på de 5 senaste matcherna. Det har lossnat rejält där.

5-1 kom också det innan perioden var över. Precis som 2-0-målet kom det i powerplay och precis som 2-0-målet var det Mark Hurtubise som var sist på pucken och noterades därmed för sitt andra mål den här kvällen.

Leksand fortsatte att ösa på i sista perioden, men ledningen kändes ändå ganska trygg och säker, men man backade trots det inte hemåt allt för mycket, utan körde på som tidigare och skapade många fina lägen. Sehlstedt höll dock tätt. T.o.m. Leksands powerplay man fick någonstans i mitten av perioden klarade han av, men när Tobias Forsnberg åkte på en 2+10:a och Leksand fick spela boxplay kunde han och resten av Asplöven inte stå emot längre. Michael Raffl rundade Janne Niinimaa och prickade in 6-1 bakom Sehlstedt, vilket också blev slutresultatet i matchen.

En mycket väl genomförd match och även revansch från senaste mötet lagen emellan, när Asplöven vann med 4-2 hemma i Arena Polarica i den 2:a omgången.

Västerås - Almtuna 4-1

Karlskrona har det inte lätt. Ännu en storförlust och nu har man också gjort ett tränarbyte, där Janne karlsson, som fick sparken från Växjö tidigare under hösten, har tagit över jobbet som headcoach. Vi får se om det ger någon effekt. Något bör i alla fall hända där nere i Blekinge nu om inte den här säsongen snart redan ska vara över.

Djurgården har inte heller haft någon vidare vecka. 2:a raka förlusten här, efter 3-2 borta mot Almtuna i tisdags. Sådan tur var, för djurgårdarna, förlorade också södertälje, vars segerrad därmed är bruten. man har ju i stort sätt nästan bara vunnit och vunnit sedan NHL-spelarna Read och Hagelin kom in och förstärkte laget. Nu ska också Jonathan Eriksson vara klar för några matcher i Kringelstaden och det är givetvis inget dåligt nyförvärv det heller.

Mora gjorde ett ryck i början av 2:a mot Malmö och gick fram till 3-0. Det räckte. Malmö vaknade visserligen efter det, men nådde inte hela vägen och man fortsätter att harva där nere, farligt nära det nedre sträcket.