Almtuna på besök i Tegera

Leksand öppnade matchen klart bäst och hade ett stolpskott redan efter några sekunder. Man fortsatte sedan att pressa på och Ryno hade bl.a. ett friläge efter några minuters spel, men han missade tyvärr.

Drygt halvvägs in i perioden åkte Bibic, som har varit ganska osynlig den här säsongen, på ett matchstraff, efter att han och Daniel "Hempa" Hermansson kört ihop och Hempa blev liggande.

Leksand klarade dock av boxplayet och fick även chansen att spela powerplay innan perioden var slut, men inget mål föll där och vi hade 0-0 efter 1:a perioden.

I den 2:a perioden skulle dock Almtuna ta ledningen, när Fredrik Vestberg fick ett helt rent läge framför Hanses, efter att Norén missat en rensning.

Leksands kvittering lät dock inte vänta på sig. Bara minuter senare satte Patrik Hersley densamma, och ja, det var i powerplay.

I sista perioden skulle Eric Moe göra sitt 1:a mål för säsongen, när han lyfte in en puck bakom en chanslös och skymd Alexander Hamberg i Almtunakassen.

Bara sekunder senare skulle Leksand också utöka sin ledning, också detta i powerplay, när Hurtubise hittade Ryno framför mål, som sköt direkt och Hamberg hann inte med på den och det var 3-1, något som också skulle bli slutresultatet, trots att Almtuna fick chansen att spela powerplay mot slutet av perioden och trots att man plockade hamberg och spelade 6 mot 5 de sista minuterna. Det var där istället Leksand som hade de vassaste chanserna, men lyckades inte få in 4-1 i öppen kasse, utan det stannade vid 3-1 och därmed ännu en seger in på kontot.

Djurgården - Mora 2-3 str

Överlag blev det alltså segrar för topplagen. Bara västerås som nollade, samtidigt som Örebro vann och dessutom höll nollan, vilket innebär att man nu är uppe på direktplats i tabellen.

Djurgården hamnar dock allt längre och längre ifrån playoffplatserna. En ny förlust, dock bara efter straffar, men Mora ligger framför dem i tabellen och de tog fler poäng, liksom SSK, som vann borta mot Västerås. En stark insats av kribglorna, som nu har blandat sig i playoffstriden rejält. Faktum är att det är ett hopp i tabellen efter Troja på 8:e plats. Man har 4 poäng ner till Djurgården på 9:e. 4 poäng upp för Troja så ligger man bara 1 poäng från en direktplats. Leksand har bara 6 poäng ner till Västerås på 4:e plats, så mellan lag 1-8 skiljer det bara 11 poäng.

Malmö åkte på ännu en tung förlust och det var heller ingen liten förlust. Oskarshamn ägde matchen och vann rättvist. Återgår vi då till tabellen så är det bara 6 poäng ner till Asplöven på kvalplats neråt för Malmös del i dagsläget. Detta samtidigt som man har 7 poäng upp till playoffplats och 11 till en direktplats. Så läget ser inte ljust ut för Rödhökarna i nuläget.

Asplöven tog sin 1:a bortaseger den här säsongen och därmed är man 6 poäng före Karlskrona i botten, som nu har 8 poäng upp till säker mark. Den där förlusten var inte bra för Karlskrona, som snart kommer vara rejält avsågat om inget händer. Janne Karlsson har inte haft någon lyckad start där nere i Blekinge.

Linköping - HV 71 0-5

Vi kan notera att det fortsatt är ganska lite mål i Elitserien och tydligen mycket bra målvakter. 3 lag håller nollan här, 4 lag under ordinarie matchtid.

HV tog en mycket klar seger i E4-derbyt i Linköping. Christian Engstrand blev skadad i hemmalaget, så Andreas Andersson fick hoppa in i mål istället, men det hjälpte inte. HV var det klart bättre laget.

AIK hade 3-3 på Frölunda inför sista perioden, men där gör Frölunda 3 måk och vinner ganska enkelt. Inte bra för AIK, som vid seger faktiskt hade varit förbi Frölunda och uppe på 8:E plats. Nu skiljer det 4 poäng mellan lagen. Timrå är dock bara 2 bakom, efter en mycket stark insats hemma i E.on arena. 0-0 efter full tid, 0-0 efter sudden och 1-0 efter straffar. Ingen jättekul match att se för publiken, men en mycket bra och stabil insats från hemmalaget.

Rögle var nära på att ta sin 2:a raka trepoängare och det tycker jag faktiskt man hade varit värda. Man hade hela tiden ledningen, men Brynäs kunde kvitera 1 gång, 2 gånger, 3 gånger, 4 gånger, innan Rögle slutligen kunde avgöra i sudden och det var väl för tur det. Annars hade det inte varit rättvist, men hockey är å andra sidan inte rättvist alla gånger.