Försäsongsschemat

Leksand har i dagsläget 10 försäsongsmatcher inbokade och det är inga dåliga motståndare man ställs mot. 7 av matcherna är nämligen mot Elitseriemotstånd.

Såhär ser det ut:

4 augusti - Färjestad - Leksand (Arvika)
10 augusti - Leksand - Modo (Leksand)
12 augusti - Leksand - Växjö (Leksand)
18 augusti - AIK - Leksand (Norrtälje)
21 augusti - Leksand - Skellefteå (Leksand)
23 augusti - Leksand - Västerås (Hedemora)
25 augusti - Mora - Leksand (Älvdalen)
6 september - Brynäs - Leksand (Hofors)
7 september - Leksand - Örebro (Leksand)
9 september - Timrå - Leksand (Timrå)

Det är alltså kvalificerat motstånd vi kommer möta med en värdemotståndare direkt i Arvika. Vi får även möta båda lagen från SM-finalserien tidigare i våras. Således kommer alltså den klassiska matchen mellan Brynäs och Leksand i Hofors att spelas i år. Något som dock inte tycks spelas är Claes Olsson kupp, men vi kommer ändå få bra motstånd, den saken är klar!

Matchen i Arvika skulle egentligen Malmö ha spelat, men Malmö slåss just nu för sin fortsatta existens. Tidigare i våras kundgjorde nämligen Hugo Stenbeck att han fortsättningsvis inte kommer skjuta till mer pengar till Malmö Redhawks. Alltså står man där med ett gäng spelare man inte kan ha kvar, igen. Riktigt samma kris som under Babyhawkstiden 2009, när man släppte alla spelare fria och lät dem gå var de ville verkar det ännu inte vara, men man jobbar stenhårt för att försöka få bort spelare som Linus Klasen och HannuToivonen. Klasen signade man ju för 3 säsonger innan säsongen som var, så han har 2 säsonger kvar på sitt kontrakt, men han är alldeles, alldeles för dyr för klubben och sportchef Patrik Sylvegård har i princip uteslutit att Klasen ska stanna för dem pengarna han tjänat under säsongen som var. Det finns inte på världskartan. En dyr utgiftspost har man i alla fall lyckats bli av med. Daniel Josefsson, som även han hade kontrakt i 3 säsonger, är klar för AIK. Tysken, Alexander Barta, som man trots allt gärna hade velat ha kvar, är även han borta från laget. Han kommer nästa säsong att spela Elitserieishockey, i Ängelholm. Han är nämligen klar för Rögle. Morten Green har man också sagt att man vill bli av med och J.D Forrest, Miro Laso, Ivan Siernic och JLGP är alla redan borta från laget. Just nu råder det värvningsstopp i Malmö i väntan på beslutet kring huruvida klubben kommer överleva eller inte. Faktiskt så måste jag säga att jag verkligen hoppas att man klarar krisen som nu råder i Skåneland. Det vore fruktansvärt tråkigt om man inte klarade det.

En förening som klarade sin något tveksamma ekonomi tidigare i vår är Borås. Man kommer alltså fortsatt att spela Allsvensk hockey till nästa säsong och Asplöven, som till slut slutade 3:a i kvalserien upp till Allsvenskan, får inrikta sig på ännu en säsong i Div. 1 och en fight med främst trädkollegan, Björklöven, och Kiruna. Vägen till Kvalserien och avancemang är lång, men den går att genomföra. Det visade inte minst Karlskrona nu i år. Det ska bli kul att se hur de står sig mot övriga Allsvenska lag nu under nästa säsong.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0