Sista hemmamatchen för grundserien 2011/12

När Rögle gästade Tegera arena inför drygt 5000 åskådare.

Det var också bortalaget som började bäst, men Eric Himelfarb åkte ut efter bara 29 sekunder och där var Leksand först nära mål, men så gav man Nilsson ett friläge. Prestberg, som spelade denna kvällen, var då tvungen att haka honom och åkte då ut för en hooking, så klart.


Spel 4 mot 4 alltså, varefter Rögle fick ett litet PP. Leksand gjorde det dock bra och Rögle fick inte in något mål bakom Jens Holmström, som vaktade kassen kvällen till ära.

Det var dock Rögle som hade ett visst övertag och man fick PP på nytt, efter att Jon Knuts åkte ut. Man etablerade bra tryck nere mot Holmström, men denne höll tätt och såg till att det stod 0-0.

Nej, det var Rögle som hade spelet, men Holmström stod emot bra i mål och släppte inga puckar förbi sig.

Den gode Holmström skulle dock få kapitulera dryga minuten in i 2:a perioden, när Lindholms skott tog på 2-3 spelare innan den letade sig in bakom Holmström i mål. 1-0 till Rögle.

Man fortsatte att hålla i taktpinnen, nu ännu tydligare än under 1:a perioden. Leksand slog mest ifrån sig kändes det som. Rögle var också nära 2-0 när Eric Himelfarb kom fri, men Holmström var tät där.

Leksand skulle dock komma tillbaka lite mer mot slutet av perioden, men Joel Gistedt i Röglekassen spelade riktigt bra. När Sean Curry åkte ut kunde han inte stå emot, när johan Ryno stormade fram och slog in kviteringen för Leksand!

Ovan nämnda Curry skulle dock revanschera sig bara minuter senare, när han återgav ledningen till Rögle, ett skott som Holmström nog skulle ha tagit, tyvärr.

Efter bara 39 sekunder i sista perioden kunde även Rögle utöka sin ledning till 3-1, en mardrömsstart för de blåvita.

Leksand var dock inte chanslösa. En styrning gick tätt utanför och Patrik Norén hade ett jätteläge, som dock tog på en Rögleklubba, turligt nog. Nej, marginalerna var inte på Leksands sida den här kvällen, inte ens när Gistedt låg och simmade på isen lyckades man få in pucken i mål. Inte heller Rögle hade marginalerna med sig mot slutet, när 4-1 var oerhört nära, men 3-1 stod sig och det blev förlust för de blåvita.

I övriga matcher gick det såhär:
Malmö - Mora 1-4
Borås - Örebro 3-2 SD
Västerås - Troja 1-3
Tingsryd - Sundsvall 6-2
Oskarshamn - Bofors 3-1
Södertälje - Almtuna 1-2 SD

Starkt av Borås att vända 0-1 till 2-1 mot serieledande Örebro i 2:a perioden. Sedan lyckas man inte hålla ihop det i sista perren, men det blir ändå 2 poäng. Det räcker dock inte, eftersom Tingsryd körde över Sundsvall i säsongens sista hemmamatch i Nelson garden arena med hela 6-2.

Även Oskarshamn vände 0-1 till seger med 3-1 och skaffade sig därmed ett jätteläge för att ta en playoffplats. Man är nämligen 2 poäng före Malmö på 7:e plats, 3 före Mora på 8:e. För att man ska missa krävs alltså att man förlorar sista matchen, samtidigt som både Malmö och Mora går och vinner. Inte helt omöjligt, men man har det verkligen i egna händer.

Det har även Malmö, som inte alls bjöd upp till dans inför de drygt 11 500 åskådarna på plats i Malmö arena. Mora var helt klart det bättre laget och tog 3 mycket viktiga poäng inför sista omgången. Malmö har dock fortsatt allt i egna händer. Vinner man ikväll är det klart. Förlorar man får man förlita sig på att Almtuna gör sitt jobb med Mora.

Södertäljes läge ser mycket mörkt ut. Det finns fortfarande en liten chans att man ska knipa playoffplatsen, men den chansen är inte stor. Man hade behövt minst 2 poäng mot Almtuna. Nu gäller det att man själva vinner, samtidigt som både Malmö och Mora förlorar. Då kniper man 7:e platsen.

Bofors är klara för kvalserien, trots förlusten, eftersom även Västerås förlorade hemma mot Troja.

Lite spänning finns det allt kvar till sista omgången ikväll!

Elitseriens 53:e omgång spelades igår och såhär gick det där:
Linköping - Skellefteå 3-2
Timrå - Djurgården 2-1 str
Frölunda - Växjö 1-3
HV - Färjestad 6-3
AIK - Luleå 0-1 SD
Modo - Brynäs 1-2 str

HV lade grunden för sin seger redan i 1:a perioden, när man hade 3-0 efter bara 10 minuter. Sedan släppte man aldrig det greppet.

Växjö tog 3 blytunga poäng i kampen om att undvika kvalserien, där man har blivit riktigt indragna nu mot slutet, trots att det såg ganska ljust ut för ett tag sedan. 3-1 i öppen kasse borta mot Frölunda är riktigt starkt och de poängen kan mycket väl innebära ett säkrat Elitseriekontrakt för nästa säsong.

Än kan dock mycket hända, för även LHC tog 3 blytunga poäng hemma mot Skellefteå, som man dessutom har haft ganska svårt med under säsongen. De 3 poängen innbar att man nu återigen är förbi Djurgården i tabellen, som ändå lyckades få med sig en mycket, mycket, viktig poäng, efter att ha kviterat fram till 1-1 i spel 6 mot 5 i slutminuten. Man är dock trots det under sträcket igen, med 2 matcher, 6 poäng, kvar att slåss om. Spännande!

Playoff 2 mot kvalserien till Allsvenskan drog också igång igår med den 1:A matchen i bäst av 3. Här ställdes Olofström, som slutade 4:a i Allettan södra och som slog ut Nybro med 2-0 i matcher i playoff 1, mot Björklöven, som slutade 3:a i Allettan norra och slog ut Boden med 2-0 i matcher i playoff 1. Asplöven, som slutade 2:a i Allettan norra gick här in i playoffspelet med motstånd av Huddinge, som tog sig vidare från Grupp D:s fortsättningsserie och som slog ut Hudiksvall med 2-1 i matcher i playoff 1.
Ett annat lag som tog sig vidare via fortsättningsserierna var Enköping, som slog ut Åker/Strängnäs i playoff 1. Nu möter man överraskningen och nykomlingen i Div. 1 i år, Kallinge.
Sista bataljen är mellan Karlskrona, som slutade 2:a i Allettan södra och nu går in i playoffspelet med motstånd från Östersund, som slutade 4:a i Allettan norra och slog ut Ånge med 2-1 i matcher i playoff 1.

Såhär gick det i 1:a matchen i bäst av 3:
Huddinge - Asplöven 3-2 SD
Östersund - Karlskrona 3-4
Olofström - Björklöven 1-2
Enköping - Kallinge 3-4

tarkt av Huddinge att vända tillbaka matchen, efter att Asplöven haft 2-1 inför sista perioden.

Starkt också av Kallinge att avgöra i sista perioden, borta mot Enköping. Man har nu ett jätteläge att avgöra på hemmais i helgen, precis som Björklöven och Karlskrona också har.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0