2 viktiga pinnar som borde varit 3

Inte riktigt fullsatt i Tegera, men nästan. 6703 årskådare fanns på plats när Bofors gästade under torsdagskvällen.

Det var Leksand som öppnade matchen bäst, men man skapade nästan inga jättevassa chanser, mest småchanser. Det var i vilket fall mer än vad Bofors mäktade med, för man sköt inte ett enda skott under de 2 inledande minuterna. Nej, det var Leksand som hade det mest av spelet, men man fick ingen utdelning. Bellissimo i Boforskassen spelade säkert och stabilt. Han gjorde också en helt galen räddning när Ryno sköt. Målsignalen gick t.o.m. igång och domarna ringde på det, men inget mål. Bellissimo lyckades på något märskligt sätt rädda den pucken.

Bofors kom igång lite mot slutet av perioden och höll även i det greppet i inledningen av 2:a, när man var ruskigt nära ledningen, men även Erik Hanses stod för en fenomenal räddning och det var alltjämt 0-0.

Leksand hade tappat lite av det övertag man hade i 1:a perioden och i mitten av 2:a kom den där tacklingen från Janohls som det debatterats om i efterhand. Han fick 2+10 för den, men i efterhand har en anmälan kommit in till disciplinnämnden, som har stängt av Janohls i 2 matcher. Borta båda matcherna mot Rögle alltså. Publiken var inte nöjd med det och strax därefter åkte Näslund i Bofors på ett matchstraff och publiken var i uppror. Matchen hade helt klart tänt till och det var Leksand som återigen hade tagit komandot litegrann. Man skapade flera fina lägen, men Bellissimo var riktigt bra i mål och det var alltjämt 0-0 efter 2 spelade perioder.

Det svängiga spelet fortsatte i sista perioden, men det var Leksand som hade de farligaste chanserna. Hersley sköt tätt utanför och Sandström strax över. Bofors var dock inte utan chanser de heller, men Hanses var bra i mål, precis som Bellissimo.

Leksand åkte på en utvisning med knappa 5 minuter kvar att spela, vilket gav Bofors ett fint läge, men det var Leksand som var närmast, men pucken ville inte in i mål bakom Bellissimo och förlängning väntade, trots ganska rejäl press av de blåvita där mot slutet. Bofors stod emot bra och grejade 1p.

I sudden hann det inte gå många sekunder innan Jens Bergenström lade pucken mot mål och den på något märkligt sätt letade sig in bakom Bellissimo, 33 sekunder in i sudden. Synd bara att det inte kom minuten tidigare. Då hade det blivit 3 poäng, nu blev det 2, men det är 2 mycket, mycket viktiga poäng som kan få stor betydelse när vi summerar tabellen efter 10 spelade omgångar.

I övriga matcher gick det såhär:
Örebro - Djurgården 3-2 str
Rögle - Timrå 0-3

Har luften gått ur Rögle nu? 0-3 på hemmaplan är inte bra, men mycket starkt av Timrå, som nu rycker i tabellen. Mycket starkt av dem. Det var ju de, inte Djurgården, man toppade skulle få problem i kvalserien. Nu tycks det bli tvärtom. Timrå ångar på som tåget och Djurgården tappar poäng i var och varannan match. Här hämtar man upp ett underläge inför sista perioden och har flera bud på ett ledningsmål, men Örebro försvarar sig bra och krigar till sig sina 1:a poäng i denna kvalserie, vilket dock inte alls speglade matchen. Djurgården var mycket, mycket bättre än hemmalaget, men Örebro utnytjade sina chanser på ett exelent sätt och får med sig 2 poäng, vilket gör att serien nu ser ut såhär:

1, Timrå 10p +6
2, Djurgården 6p +1
3, Rögle 6p 0
4, Leksand 6p -1
5, Bofors 6p -1
6, Örebro 2p -5

Nu väntar alltså 2 mycket, mycket viktiga dubbelmöten, ett hemma och ett borta. För Leksands del väntar Rögle, först hemma, sedan borta. För Timrås del åker man ner till Stockholm först och gästas sedan av Djurgården. Således möts Bofors och Örebro 2 matcher i rad nu framöver. Det är matcher som kan bli rena nyckelmatcher. Vinner ett av lagen båda mötena skaffar man sig troligen ett fint läge inför fortsättningen och alltså omvänt för det förlorande laget.

För Leksands del vore det bäst med 2 segrar över Rögle och 1-1 i de andra 2 mötena. Det skulle innebära att Leksand parkerar på 2:a plats efter 6 spelade omgångar, efter Timrå på 13 poäng. Leksand därefter på 12 och sedan skulle det vara 3p ner till både Bofors och Djurgården, Rögle kvar på 6 och Örebro 5.