Skön seger

Under söndagen var det dags för nästa match i raden av viktiga sådana här på slutet. Motståndet stod Borås för, ett lag Leksand haft lite svårt för tidigare under säsongen. Senast man var nere i Borås vann t.ex. hemmalaget med 2-1 efter straffar.

Nu fick dock leksingarna en kalasstart, när Jakob Blomqvist, redan efter 1 minuts spel, blev serverad av Hurtubise och snyggt lade in den i mål bakom Magnus Åkerlund i Boråskassen!

Leksand fortsatte att trycka på, men Åkerlund blev snabbt uppvärmd och efter 3 minuters spel kunde istället Borås utjämna till 1-1. Nästan Jens Holmströms, som vaktade stolparna i Leksandsmålet dagen till ära, 1:a ingripande i matchen. Olyckligt.

Spelet var det ingen högre kvalitet på under de första minuterna, men efter drygt 6 minuters spel skulle Leksand få matchens 1:a powerplay och återigen, precis som senast mot Mora, blev det mål. Nu var det Mark Hurtubise som såg till att det stod 1-2 på tavlan och att det återigen var blåvit ledning!

Spelet var dock fortsatt inget att hurra för och Borås skapade några halvfarliga målchanser, men Holmström var tät och släppte inga puckar förbi sig. Dock fick han jobba ordentligt när Timander åkte ut för Leksand. Borås PP var helt okej, men leksingarna kunde efter mycket om och men få ut pucken ur zon och själva få PP mot slutet av perioden.

Man hann dock inte skapa mycket där och gjorde så inte heller under de inledande minuterna av 2:a perioden. Borås drog dock på sig ytterligare en utvisning och strax därefter ännu en, vilket innebar spel 5 mot 3 i dryga minuten för Leksand, som inte gjorde några misstag och Patrik Hersley kunde sätta 3-1 för Leksand, efter ett fint slagskott!

Borås skulle dock få chansen att replikera strax därefter, när Leksand åkte på en utvisning, men där var det istället Leksand som, efter lite slarv av Borås, var närmast att göra mål, men icke. Åkerlund stod ivägen. Det gjorde han även straxt därefter, när Hurtubise, Ryno och Bergenström gjorde det riktigt snyggt framför mål. Dock bra spelat av Åkerlund!

Mindre bra spelat av densamme var det dock strax därefter, när Filip Forsberg enkelt kunde ta pucken av honom, bakom mål, när han skulle rensa, och lägga in 4-1 i öppen kasse!

Leksand skulle få ytterligare en chans i PP mot slutet av perioden, men Borås klarade av det och man gick till paus i ett 3-måls underläge.

Man gick dock ut i sista perioden och skapade flera farligheter nere hos Holmström, men denne var riktigt bra i mål, samtidigt som defensiven gjorde det stabilt.

Nej, inga mål där. Istället var det Leksand, som, återigen, genom riktigt fint spel, kunde göra 5-1, nu genom Martin Janohls!

Därefter kändes det mest som att båda lagen mest spelade av perioden, trots att det var så mycket kvar av densamma. Borås försökte skapa lite farligheter, men leksingarna övstyrde det temligen enkelt och kunde komfortabelt vinna med 5-1 och ta 3 mycket viktiga poäng i kampen kring kvalserieplatserna.