Mycket övertygande!

Säsongens 1:a hemmamatch, mot serietvåan, Bofors.

Det var en väldigt trevande inledning, trots PP för Leksand efter 20 sekunder, när Linus Persson åkte ut för Bofors. Leksand lyckades dock inte med något alls i princip och Bofors klarade enkelt av det hela.

Leksand tog över lite mer ju längre perioden gick och Hurtubise och Timander sköt båda tätt över ribban, men Bellissimo höll puckarna borta från mål. Det gjorde också hanses åt andra hållet, som dock inte sattes på några större prov under den 1:a halvan av perioden.

Under 2:a halvan av perioden kom man dock in i matchwn rejält och tog också över mot slutet, kanske delvis för att Leksand åkte på 2 utvisningar, först Jon Knuts och sedan Johan Svedberg, så att Bofors fick spela 5 mot 3 i 43 sekunder. Man pressade på bra och behöll trycket när Leksand blev fulltaliga, men inget mål. Hanses var tät och mycket bra i mål.

Leksand var mycket nära 1-0 i inledningen av 2:a perioden, när Olimb nästan nådde en retur från Bellissimo, men bara nästan. Man fortsatte dock att trycka på och var mycket nära återigen, strax därefter och Martin Janohls var även han mycket nära på att ge hemmalaget ledningen, men det ville sig inte.

Bofors var inte utan chanser de heller, men Leksands defensiv jobbade bra, liksom Hanses i mål.

Mål var det ja. Det skulle det bli efte rdrygt halva perioden, när Leksand spelade powerplay och Bofors dessutom hade ännu en avvaktande utvisning på G. Martin Janohls hittade snyggt Mark Hurtubise, som lade in pucken i öppen kasse! Snyggt!

Sedan tog det bara 2 minuter, sedan small det igen, nu var det Johan Svedberg som slog pucken i nät bakom Bellissimo, 2-0!

Därefter hade Olimb ännu ett jätteläge och Bergenström var nära på att peta in den, men inte den gången. Bofors bet sig fast i anfallszon de med och hade några riktigt farliga chanser, men Hanses var tät och mycket stabil i mål och istället var det Leksand som kunde göra 3-0, 1:32 från paus! Jacob De La Rose, i sin A-lagsdebut, precis som Fredrik Händemark gjorde, var det som gjorde målet, snyggt!

Bra start av Leksand även i sista perioden och efter knappt 4 minuters spel small det igen. Mark Hurtubise, för 2:a gången den kvällen, och det var 4-0!

Bofors lade i en högre växel efter målet och etablerade spel i Leksandszonen gång på gång, kom i anfall efter anfall och till slut fick man också med sig en utvisning på Ryno. Leksand gjorde det dock utomordentligt bra, men precis när man blev fulltaliga fick man kapitulera. Linus Persson sköt 4-1 och det var inte mycket att göra på den för Hanses.

Det var fortsatt mycket Bofors efter målet och man var nära flera gånger om, men istället fick man en kalldusch och 5-1 i baken när Tobias Forsberg stänkte in 5-1 för Leksand och fastställde därmed slutresultatet! Riktigt starkt av de blåvita och mycket, mycket övertygande!

Karlskrona - Kristianstad 0-4

Lite överraskande resultat här måste jag säga. Starkt av Kristianstad att nolla Karlskrona hemma i Telenor arena, inför storpublik, som alltid där. Ruskigt starkt också av Mariestad, som vinner 2:a perioden med hela 6-1!