Häftig avslutning av Elitserien!

Man sa att Elitserien var jämn förra säsongen, men i år är den ta mig tusan ännu jämnare. Titta bara på detta:

4, Frölunda 63p +7
5, HV 71 62p +14
6, Växjö 59p -7
7, AIK 58p +5
8, Modo 58p -3
9, Färjestad 58p -7
10, Linköping 56p -10
11, Djurgården 56p -13

Det skiljer alltså bara 7 poäng från kvalserieplats upp till hemmafördel i slutspelet. Häftigt!

Man ska även komma ihåg att, när man tittar på tabellen ovan, Modo på 8:e plats har 2 matcher mer spelade än Färjestad på den 9:e. Samma sak gäller Djurgården på kvalserieplats, som har 2 matcher mindre spelade än LHC på 10:e. Vinner båda dessa lag sina 2 matcher seglar Färjestad upp på 4:e plats och Djurgården på 6:e plats. Dock har man bara 1 match mindre spelad än övriga lag där i smeten, alltså HV, Växjö och AIK. Så, vinner man bara den matchen går Färjestad ändå upp på 6:e plats och petar ner Modo under sträcket i alla fall. Djurgården passerar LHC, som då, återigen, är nere på kvalserieplats. Med andra ord är varje match kolosalt viktig nu och det gäller att plocka poäng i så gott som varje match. Målskillnaden är, som vi ser, inte heller speciellt ojämn, så en storseger kan löna sig riktigt ordentligt i slutenden, för ja, detta kommer bli en rysare in i det sista!

Igår förlorade Frölunda sin 41:a match borta mot Luleå. En match som förövrigt sågs av drygt 2000 pers mindre än som såg Leksand - Sundsvall i lördags. Ikväll möts Timrå - AIK och Djurgården - Färjestad. Snacka om viktiga matcher!

I Allsvenskan har vi en match ikväll. Det är Troja som tar emot Oskarshamn. Inte heller den är obetydlig. Vinner Oskarshamn skaffar man sig ett ganska bra läge inför fortsättningen och vinner Troja hakar man på Malmö där framför. Tyvärr slog Västerås Örebro igår med 3-2, efter en stark vändning i sista perioden. Det gör att man nu är 4 poäng bakom Leksand, som i sin tur möter just Örebro borta imorgon...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0