Årets sista match

Hemma i Tegera arena, mot det f.d. Elitserielaget, södertälje, som dock har haft det väldigt, väldigt jobbigt under den här säsongen och man parkerar fortfarande utanför playoff. Skulle man ta 3 mycket värdefulla poäng under kvällen, eller skulle de stanna i Leksand?

Det var SSK som öppnade bäst, men Leksand åt sig snabbt in i det hela och tog över. Man fick också ett PP, men det var mindre lyckat och istället kunde SSK ta ledningen efter drygt 6 minters spel, genom Emil Lundberg. Inte jätterättvist sett till matchinledningen, men hockey är inte rättvist alla gånger.

Chansen till kvitering kom dock strax efteråt, men Hudacek i Södertäljekassen var tät. Han kunde dock inte göra något åt Mark Hurtubises skott, när han fick en pass av Johan Ryo och kom fri. Han sprette snyggt upp pucken i nättaket bakom Hudacek och det var kviterat!

Efter målet var det dock SSK som tog över mer och mer. Lite tack vare att man fick ett PP, där man tryckte på riktigt bra mot Hanses, som dock var tät, men även för att man åt sig in mer och mer i matchen, åkte mer skridskor och spelade riktigt bra helt enkelt. Man bombarderade bokstavligen Hanses med skott, men han var omutlig och i allra högsta grad en bidragande orsak till att det "bara" stod 1-1 på tavlan efter 1 spelad period.

SSK fortsatte att ha kvar pressen i inledningen av 2:a perren och det gjorde inte saken lättare att Tobias Forsberg åkte ut för Leksand och gav SSK ett gyllene tillfälle att återta ledningen.

Leksands box var dock mycket tät och bra. SSK skapade flera farliga lägen, men Hanses agerade fortsatt vägg och släppte inga puckar förbi sig. SSK fortsatte dock att pressa på och sköt skott på skott, men Hanses var som sagt tät och släppte inga farliga returer eller annat. Med andra ord agerade han säkert mellan stolparna, liksom Julius Hudacek, som dock inte hade så mycket att göra i inledningen av perioden.

När Leksand fick powerplay vände man dock på steken och pressade på nere mot Hudacek istället. Precis som SSK fortsatte man att pressa på efter att SSK blivit fulltaliga och SSK åkte på ännu en utvisning. Matchbilden var alltså den att Leksand hade tagit över mer och mer. Tagit över kanske är fel ord, men man hade i varje fall vägt över vågskålen lite, från att ha varit rejält nere på SSK:s sida, till att nu väga över lite åt Leksands håll. Målet skulle också komma. I powerplay sköt unge Olle Liss, från J20, ett skott, som letade sig fram till Martin Janohls, som snyggt satte den i nät bakom Hudacek, 2-1 för Leksand!

SSK fortsatte att ösa på, även i sista perioden. Leksand slog mest ifrån sig, inte bra. SSK sköt skott på skott, men Hanses var fortsatt tät och gjorde en riktigt bra match!

Leksand stack upp då och då och Hurtubise var så nära på att utöka Leksandsledningen, när Timander hittade honom vid bortre stolpen, helt ren, men skottet gick över.

SSK fortsatte att dominera och en kvitering hängde i luften. Man sköt ett skott från slottet och ett mycket farligt bakom förlängda mållinjen, men Hanses var tät och övriga laget krigade ordentligt, offrade sig och teckte skott. Mycket bra spelat och Erik Hanses var mycket stabil i mål.

Leksand tog timeout när SSK pressade på som mest, kanske för att prata igenom saker och ting, kanske för att få lite vila. Lite vila fick man dock lite senare, när även SSK tog sin timeout. Man plockade dessutom Hudacek, för att försöka åstadkomma en kvitering, men istället kunde Jens Bergenström få tag i pucken efter tek, lura SSK-backen och sätta 3-1 i öppen kasse! 3 mycket viktiga poäng i kampen om 3:e platsen och 3 mycket viktiga poäng i årets sista match.skott

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0