4! nollor i samma omgång!

ÄR det rekord? I söndags höll ju Bofors nollan borta mot Sundsvall och igår gick det såhär:

Västerås - Tingsryd 2-0
Örebro - Södertälje 0-3
Mora - Oskarshamn 3-0
Malmö - Rögle 3-2 str

3 nollor till med andra ord. En ruskigt svag insats av Örebro, som stundtals såg ut som man lekte runt på isen och inte alls var intresserade av några poäng. Kanske är man redan i kvalserien? I praktiken är det väl så, men i teorin kan man fortfarande hamna i playoff, även om det är 13 poäng ner till 4:e platsen.

På tal om tabellen så fortsätter kampen kring playoffsträcket i och med dessa resultat. Det ser nu ut såhär:

5, Södertälje 67p -2
6, Mora 66p +19
7, Rögle 65p +14
8, Oskarshamn 65p -1
9, Malmö 62p +1
10, Troja 60p -10

Oskarshamn rasar alltså från 5:e till 8:e plats. Så jämnt är det. SSK seglar å andra sidan upp från 7:e till 5:e plats och Malmö tar mycket nödvändiga poäng för att haka på där. Troja har fortfarande alla chanser i världen, det är 10 matcher kvar, 30 poäng att slåss om, så än är inte detta avgjort, långt ifrån.

Även Elitserien går vidare. Serien är dock ganska ojämn för tillfället. De flesta laget har spelat 42 matcher, några har spelat 43 och LHC har t.o.m. spelat 44 matcher. Den 44:e var igår, borta mot nu serieledande Brynäs, som vann med 4-2. Läget kring sträcken ser således ut såhär:

4, Frölunda 68p +13
5, HV 67p +16
6, Färjestad 65p -5
7, AIK 61p +5
8, Modo 61p -1
9, Växjö 60p -12
10, Linköping 59p -11
11, Djurgården 59p -16

LHC har som sagt spelat 44 matcher. Frölunda och Modo har spelat 43, resten 42. Med andra ord kan HV passera Frölunda om man vinner sin 43:e match. Man har dessutom skaffat sig en liten, liten trygghet, tillsammans med Färjestad, som är 4 poäng före 7:an, AIK. Växjö, som nu har halkat ner under sträcket, kan ta sig förbi både Modo och AIK, vilket även Djurgården kan göra. Med andra ord kan AIK ändå halka utanför slutspelssträcket, liksom Modo.

Ikväll spelas följande matcher:
Luleå - HV
Skellefteå - Färjestad
Modo - Djurgården
Timrå - Frölunda
AIK - Växjö

Viktiga matcher med andra ord. Särskillt viktiga är AIK - Växjö och Modo - Djurgården. Vinner Djurgården den går man upp på slutspelsplats, förutsatt att AIK slår Växjö, vilket inte alls är säkert att man gör. Vinner Växjö där är man förbi både Modo och AIK, liksom Djurgården då är och är således uppe på slutspelsplats ändå.

Förlorar Djurgården ligger man å andra sidan inte bra till. Då tar Modo 3 poäng och är uppe på 64. Slår AIK då Växjö är man också uppe på 64, vilket innebär att det är 5 poäng ner till LHC och Djurgården.

Som vi ser är det oerhört viktiga matcher. HV och Frölunda kan dessutom saffa sig ännu mer trygghet om man slår Luleå och Timrå. Ingen lätt uppgift, särskilt inte för HV, men lyckas man med detta, samtidigt som Växjö och Djurgården vinner, då har man plötsligt 7 resp. 8 poäng ner till sträckstriden, borträknat Färjestad.

Det blir spännande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0