Vägen mot Allsvenskan har börjat

För ikväll drog Playoff 1 igång för Div. 1. Där ställs 3:orna och 4:orna i Allettorna mot vinnarna i resp. fortsättningsserie. Från fortsättningsserierna gick Boden, Ånge, Enköping, Huddinge, Tranås och Nybro vidare.
Nybro, som vann Grupp F:s fortsättningsserie ganska klart, 6p och +8 före Mörrum på 2:a plats. I höstas slutade man 5:a i Grupp F, hela 36 poäng bakom Kristianstad, som vann. Nu är man trots det kvar i leken om chansen till Allsvenskan, vilket inte Kristianstad är.
Lika klara var inte Tranås, som bara var 3 poäng före Mjölby, som med andra ord var oerhört nära att knipa en plats i Playoff. Man var 7 poäng ifrån att ta sig till Allettan i höstas, en plats som Skövde istället fick. De är nu utslagna, liksom 3:an Mariestad och 2:an Vimmerby. Så från Grupp E i höstas är bara Vita hästen och Tranås kvar i leken just nu.
Några som dock var överlägsna i fortsättningsserierna var huddinge, som var hela 12 poäng före 2:an Nacka och dessutom 25 plusmål. Totalt outstanding där.
Enköping var 9 poäng före 2:an Ore i Grupp C:s fortsättningsserie, men hela 59 plusmål före. Ore låg faktiskt på minus, -8. Enköping låg dock i liknande läge som Tranås under hösten, när man var 14 poäng från att nå Allettan och bara slutade på 7:E plats i serien. Nu är man, tillsammans med Hudiksvall, det enda laget från Grupp C som är kvar i fighten.
Ånge klarade sig vidare med nöd och näppe, bara 3 poäng före Härnösand. Man gick dock in ikväll och gjorde det ruskigt bra, se nedan. Ånge slutade nämligen, likt Enköping, 7:a i serien i höstas och lyckades inte ens skrapa ihop hälften så många poäng som seriesegrande Östersund.
Boden tog sig också de vidare med nöd och näppe. Bara 3 poäng före Teg på 2:a plats och faktiskt 1 måls sämre målskillnad. Teg, som annars gjorde en stark avslutning av serien, när man slog Klemensnäs med 12-3 och Kalix med 0-4. Tyvärr räckte det inte. Man var dessutom bara 2 poäng ifrån att ta Allettanplatsen från Piteå i höstas, så man kan nog lugnt säga att Teg har haft otur den här säsongen.

Såhär gick det hursomhelst ikväll, i 1:a matchen i bäst av 3:

Boden - Björklöven 1-4
Huddinge - Hudiksvall 1-4
Ånge - Östersund 3-2
Tranås - Kallinge 1-4
Enköping - Åker/Strängnäs 5-3
Nybro - Olofström 3-5

Gyllene läge alltså för Olofström, Kallinge, Björklöven och Hudiksvall att avgöra redan i 2:a matchen. Starkt föresten av Hudiksvall att slå Huddinge borta med 4-1. Det trodde jag inte.

Elitserien drog ju också vidare ikväll och där gick det såhär:
Modo - Skellefteå 3-4
Timrå - Linköping 5-4 SD
Djurgården - Växjö 2-1
Färjestad - AIK 3-1
Brynäs - HV 1-3

Mycket, mycket viktiga poäng där för Djurgården, för att inte säga absolut nödvändiga. Starkt också av Timrå att komma tillbaka i matchen, efter att ha haft 2-0, tappat till 2-4 och hämtat igen till 4-4.

Detta innebär att tabellen nu ser ut såhär:
6, Färjestad 81p +5
7, AIK 74p +10
8, Växjö 71p -8
9, Modo 69p -7
10, Linköping 67p -12
11, Djurgården 65p -22

Djurgården är nu alltså bara 1p bakom LHC, som i sin tur bara är 4p från slutspel. Med andra ord, det hårdnar kring sträcken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0