Stabilt är bara förnamnet!

Sista matchen innan ett miniuppehåll på drygt en vecka, hemma i Tegera arena, mot ett kämpande och formstarkt Malmö.

Drygt 4200 åskådare var på plats, en ganska dålig publiksiffra. Malmö spelade även i svarta dräkter, vilket man hade gjort under hela sin segersvit, Leksand således i vitt.

Leksand öppnade bäst redan från start och Hurtubise skapade direkt en farlighet framför Pontus Sjögren i Malmökassen. Tim Heed åkte sedan ut och då tog det inte många sekunder innan Gabbe Karlsson fick en smörpass av Bergenström i slottet och slog in 1-0 till hemmalaget!

Leksand fortsatte att vara det bättre laget och man avstyrde enkelt Malmös anfallsförsök. Rödhökarna hade inte mycket att komma med. Det var Leksand för nästan hela slanten och man hade flera bra chanser, bl.a. Janohls, som hade varit riktigt bra de senaste matcherna, och Rafl, men Sjögren var tät.

Malmö stack upp då och då och var faktiskt nära några gånger, men udden i anfallen fanns inte där. Leksingarna skapade betydligt farligare lägen, men Sjögren spelade bra och räddade mer eller mindre kvar Malmö i perioden.

Till slut skulle dock även han få kapitulera, när, just det, Martin Janohls, snappade upp en retur från Sjögren och slog in 2-0!

Vi skulle även få se prov på Leksands BP innan perioden var slut. Ett riktigt bra BP, där Malmö inte alls kom in på mål och bara mäktade med några halvfarliga avslut.

2:a perioden öppnades lite jämnare och Malmö fick ytterligare ett PP, när Johan Svedberg åkte ut, men man lyckades inte heller nu skapa några jättefarligheter och Leksand kunde bli fulltaliga och även göra mål. Martin Janohls, återigen, fick en fin pass av Rafl och slog in 3-0 bakom Sjögren i Malmökassen!

Knappa minuten senare var det dags igen. Mads Bödker drog iväg ett skott, som Mark Hurtubise snappade upp returen på och slog in 4-0!

Malmö tog timeout och gjorde ett målvaktsbyte. Ut med Sjögren, in med Toivonen, men vad hjälpte det när Michael Raffl fick pass direkt på tek av Blomqvist, snurrade upp en Malmöback på läktaren och slog in 5-0 bakom Toivonen! Vilken fest!

Malmö skulle dock få ett fint läge att, i alla fall, ta sig in lite i matchen igen, när det blev lite bråk och först 2 lekingar och en malmöit åkte ut och sedan, några sekunder senare, ytterligare en leksing, vilket gav spel 5 mot 3 för Malmö i nästan 2 minuter. Leksandsboxen var dock mycket stabil och Malmö kom inte till några vidare avslut, trots att man snurrade på ganska bra.

Leksand fick även de powerplay mot slutet av perioden, men inte heller de lyckades skapa några större farligheter, trots en hel del snurr nere hos Toivonen.

Sista perioden började lite jämnare, men det var återigen Leksand som stod för målen, denna gången var det Lucas Sandström som kunde slå in 6-0 för Leksand! Släkten är värst, säger man inte så? Lucas var ju i malmö så sent som förra säsongen.

Efter målet kändes det mest som att matchen spelades av. Leksingarna höll rent framför Hanses och gjorde det man skulle, inte mer än så. Malmöiterna försökte så klart gå framåt, men ligger man under med 6 mål i sista perioden är det inte s ålätt att hålla ångan uppe. Man försökte dock, men lyckades inte få hål på Erik Hanses i Leksandskassen, som därmed höll ytterligare en nolla den här säsongen och dessutom såg till att bidra till att Leksand plockade 3 mycket, mycket viktiga poäng i kampen om direktplatserna!

Sundsvall - Troja 5-2

Oskarshamn tappade 2 viktiga poäng hemma i Arena Osskarshamn. det har man inte råd med om man ska knipa en playoffplats.

Leksand spelade sin match redan förra måndagen, men i och med det var man uppe på 2:a plats i tabellen ett tag, men Bofors lyckades tidigare ikväll vända hemma mot Mora och ta 3 poäng, vilket gör att man återigen är uppe på 2:a plats, 1 poäng före Leksand.

Frågan är dock nu om inte tåget har gått för Troja. Man hade 0-2 på Sundsvall, som dock gick ut och gjorde en grym 2:a-period, som man vann med 4-0. Riktigt starkt och man ger inte upp kampen om att möjligtvis hålla sig kvar i Allsvenskan utan att behöva spela kvalserie neråt.

Även Borås var nära poäng i Gränbyhallen, trots hyfsat stor Almtunadominans, men hemmalaget var aningen för starka för Borås, som fick se sig besegrade med 3-2.
Omgångens vinnare blir nog ändå Bofors och Rögle, som vänder 0-2 till 3-2 mot serieledande Örebro. Därmed är man uppe på 71 poäng och tar 2 steg upp i tabellen, förbi Oskarshamn och SSK . SSK, som står kvar på sina 70, och Oskarshamn som trots allt hänger sig kvar ovanför sträcket med sina 69 poäng. Under sträcket har vi Malmö på 68, Mora på 66 och Troja på 60. Med 21 poäng kvar att slåss om ser läget inte så ljust ut för Troja. Inte heller för Mora, som snart måste börja vinna, om man inte ska hamn 4 poäng eller mer ffrån playoff. Det är viktiga matcher som stundar...