Förutsättningarna inför kvällen

Ikväll spelas näst sista omgången av Hockeyallsvenskan 2011/12 med följande matcher:

Leksand - Rögle
Södertälje - Almtuna
Oskarshamn - Bofors
Tingsryd - Sundsvall
Västerås - Troja
Borås - Örebro
Malmö - Mora

Tingsryd - Sundsvall är den enda matchen som är tämligen ointressant, om man nu får säga så. Den gäller egentligen ingenting, åtminstone inte tabellmässigt. Sundsvall är ju klara för kvalserien neråt och tingsryd kan visserligen hamna där också, men då måste Borås till att börja med slå Örebro och det tror jag blir tufft. Lyckas man ändå med det, samtidigt som Leksand hemmaslår Rögle, ja, då är Leksand faktiskt serieledare med 1 match kvar att spela. Rögle vill dock så klart befästa sin 5:e plats i tabellen, vilken man dock har säkrat även om man förlorar, såvida Malmö inte vinner hemma mot Mora. Mora, som kämpar för en playoffplats och då är 3 poäng nästan nödvändiga ikväll. Vinner Malmö är Mora borta, om Oskarshamn och eller Södertälje vinner mot Almtuna resp. Bofors. Båda dessa segrar är ganska sannolika, så Mora har klart den tuffaste matchen ikväll.

Kort sagt kan man säga såhär:
* Slår Örebro Borås är Borås klara för kvalserien neråt. Även om Tingsryd tar poäng mot Sundsvall är det så.
* Vinner Borås, samtidigt som Leksand vinner är Leksand för 1:a gången den här säsongen serieledare.
* Vinner istället Rögle där säkrar man sin 5:e plats i serien.
* Vinner Malmö mot Mora säkrar man sin playoffplats med 81p. SSK kan då komma upp på samma poäng om man vinner båda sina matcher, men man har klart sämre målskillnad än Malmö.
* Förlorar Mora således är man borta från playoffstriden, om man inte har så tur att både Oskarshamn och Södertäle förlorar, vilket inte är så sannolikt. Poäng ikväll är det alltså som gäller för Mora.
* Samma sak för SSK. Förlorar man ikväll ska det till en rejäl storseger i sista matchen om man ska ta Oskarshamn.
* Oskarshamn, som om man vinner, samtidigt som Malmö vinner, i princip kan avgöra sträckstriden ikväll.

Elitserien spelade sin 52:a omgång igår och såhär gick det då:
Färjestad - Växjö 3-2
Djurgården - Linköping 2-1 str
Brynäs - AIK 2-4
Skellefteå - HV 4-3
Luleå - Timrå 7-2
Modo - Frölunda 3-0

Mycket, mycket viktiga poäng där för Djurgården, som därmed klättrar upp över kvalseriesträcket och petar ner just LHC därunder igen.

Växjö nollade i Karlstad, efter 1 minuts bristande spel, där olycklige Oskar Ahlsenfeldt i mål släppte 2 puckar förbi sig, vilket blev för mycket för Växjö att hämta ikapp.

Både Modo och AIK tog fullpoängare, vilket innebär att glappet ner till Växjö på 9:e plats nu är 9 resp. 4 poäng. Med 3 matcher kvar att spela är det alltså vinst som gäller för Växjö. Åt andra hållet har man bara 3 poäng ner till LHC under sträcket, så, nej, elitserieplatsen är inte säkrad där ännu.

Detta blir spännande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0