Bara 3 poäng bakom

Inför ögonen på ca 4200 åskådare entrade Leksands IF isen i Tegera arena under onsdagskvällen, för möte med serieelvan, Almtuna.

Det var en fartfylld och chansrik inledning av matchen, där Leksand stod för de flesta chanserna, men där Markus Svensson i Almtunakassen var tät. Almtuna saknade inte heller målchanser, men även Erik Hanses var tät i mål.

Någon av de båda målvakterna skulle dock tids nog få kapitulera och den som fick göra det först var Mackan Svensson. Efter mycket trafik framför honom lyckades Gabbe Karlsson till slut kriga in ledningspucken för Leksand, drygt halvvägs in i perioden!

Almtuna åkte strax därefter på en utvisning, men powerplayspelet såg inget vidare ut, till en början. Sedan fick man igång maskineriet och när Timander drog en pass till Blomqvist, som i sin tur crosspassade över till Raffl, ja, då hann inte Svensson med och det var 2-0!

Man fortsatte att trycka på och hade tagit över perioden mer och mer, mycket tack vare målen. Det kom dock inga fler mål under perioden, som dock var en mycket fin och bra period, från båda lagen, men där Leksand tog över mer och mer.

Bättre start på 2:a kunde man knappast få. Efter 48 sekunder slog Martin Janohls in 3-0, efter pass från Jakob Blomqvist bakom mål!

4-0 var också nära strax därefter, när Bergenström sköt tätt över, men den gången hade Svensson turen och målramen med sig.

Det hade han dock inte några minuter senare, när Filip Forsberg fick tag i pucken och snyggt och kyligt rundade Svensson, innan han lade in 4-0 i öppen kasse!

Leksand fortsatte att styra spelet och hade flera bud på 5-0, men Svensson kunde, med lite tur, hålla pucken borta från mål.

En väldigt lång spelsekvens utan avblåsningar följde därefter, Hawaiihockey över det hela, men inga större chanser åt något av hållen, men mot slutet av perioden kunde Almtuna komma igen litegrann. Hanses var dock fortsatt tät och höll nollan.

Några sekunder längre än i 2:a skulle det ta i 3:e, innan Martin Janohls, återigen, kunde näta, efter snyggt förarbete av Jakob Blomqvist, som lurade ner Svensson och såg till att Janohls i princip hade öppet mål!

Knappa minuten senare kunde dock Almtuna redusera fram till 1-5, efter en liten tabbe av Hanses, som på något märkligt vis tappade sin stolpe och Joakim Gellerstedt kunde slå in 1-5 från egentligen ingen vinkel alls. En liten tavla får vi ändå lov att säga.

Matchen hade gått ner rejält i tempo och det kändes mest som att den spelades av. Leksand styrde fortfarande spelet, men skapade inga vidare chanser, man gjorde inte mer än man behövde. Almtuna lyckades inte heller få till några vidare chanser, p.g.a. att Leksands defensiv var så stabil och bra och för att man bevakade sin ledning på ett mycket bra sätt.

Man skulle också få in 6-1, när Jimmie Kraft åkte ut, med mindre än minuten kvar. Då tog det bara 4 sekunder innan Johan Ryno kunde fastställa slutresultatet, 6-1 till Leksand och ännu en storseger!

I övriga matcher gick det såhär:
Mora - Troja 6-4
Södertälje - Oskarshamn 4-3
Tingsryd - Bofors 0-3
Västerås - Rögle 5-2
Malmö - Örebro 2-1 SD
Borås - Sundsvall 6-5

Som sagt, mycket viktiga matcher för flera lag.

Västerås säkrade i princip fjärdeplatsen i serien i och med den segern. Rögle är nu 10 poäng bakom med 4 matcher, 12 poäng, kvar att slåss om.

Samma sak gäller Troja, som hade behövt en seger här ikväll. Nu är man 10 poäng bakom Södertälje, som återigen klättrar upp över playoffsträcket. Teoretiskt finns det fortfarande en chans för Troja, men den chansen är minimalisk.

Lika minimalisk som chansen för Sundsvall nu är att undvika kval neråt. Även de har 10 poäng upp till tingsryd över sträcket och det ska till väldigt mycket för att man ska klara av det.

Det roligaste har vi dock sparat till sist. Efter nästa omgång kan Leksand faktiskt vara nya serieledare. Örebro är nämligen bara 3 poäng före och Leksand har t.o.m. passerat dem i +/--statistiken i och med den här segern.
Det känns smått overkligt, för det var inte alls länge sedan man låg 12-15 poäng bakom Örebro, som var totalt överlägsna i serien. Även Bofors låg långt där framme i horisonten, men de är man nu förbi och faktum är att Örebros direktplats, i teorin, inte är helt klar ännu. Västerås är nämligen 10 poäng bakom, men det tappar man knappast, precis som alla andra 10-poängsavstånd för tillfället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0