Ännu en viktig seger!

Viktig matcg, inte minst för SSK, som har stått still på sina 70 poäng ett längre tag nu och verkligen behövde poängen för att hålla sig kvar över playoffsträcket.

Det var också hemmalaget som började matchen bäst, efter att Ryno haft ett skott strax utanför. Man etablerade sedan PP nere hos Hanses, efter att Tobias Forsberg åkt ut för Leksand.

De blåvita gjorde det dock bra, men åkte på ytterligare en utvisning efter att Tobias Forsberg åter kommit in på banan. Där drog man dock på sig en egen utvisning och det var spel 4 mot 4.

Dock inga mål där heller, men SSK fortsatte att trycka på och hade bud på flera mål, men hanses var, som ofta den här säsongen, omutlig i mål och gjorde några riktigt bra räddningar, inte minst när han höll på att ställa till det litegrann för sig själv, men det var ingen större fara på taket och istället kunde Leksand, kanske något orättvist, ta ledningen i matchen med 1-0 efter drygt 13 minuters spel!

Hurtubise var strax därefter nära på att utöka till 2-0, men icke. Istället var det återigen Södertälje som kunde trycka på nere hos Hanses, som dock fortsatte att stå på huvudet och göra några riktigt, riktigt bra räddningar och var i högsta grad huvudorsaken till att Leksand hade ledningen med 1-0 efter 1:a perioden.

2:a perioden inleddes betydligt mer avvaktande än den 1:a. Dock var det fortsatt SSK som höll lite i taktpinnen, även om leksingarna spelade tryggt och säkert i egen zon och inte lät hemmalaget etablera något tryck.

Istället var det återigen de blåvita som kunde näta, när martin Janohls fick iväg ett ruskigt hårt skott, rakt upp i nättaket bakom Hudacek och det var 0-2 på tavlan!

Leksingarna tog över spelet mer och mer efter målet och Ryno var mycket nära 0-3, men istället åkte man på en utvisning, varefter en dubbelutvisnning konfirmerades och där kunde äntligen SSK få in reduseringen fram till 1-2, till hemmapublikens stora jubel.

I sista perioden fortsatte man att ösa på och tog över spelet totalt igen, precis som man gjorde i 1:a perioden. Man bombade skott mot Hanses, som dock var säkerheten själv i mål och höll varje puck borta från nätmaskorna.

Leksand försökte sticka upp i kontringar, men det var SSK för så gott som hela slanten och en kvitering hängde i luften. Det såg tungt ut för de blåvita. Då small det bakom Hudacek. Fruktansvärt ologiskt, men vad gör det? 3-1 till Leksand, Mark Hurtubise!

Södertälje fortsatte dock att pressa på och det skulle bli riktigt spännande. Med knappa 4 minuter kvar att spela drog Södertälje på sig en utvisning. Leksand snurrade på i PP, men lyckades inte sätta pucken. Tiden rann iväg för SSK, men med 26 sekunde kvar lyfte Filip forsberg ut pucken för högt, puck out, och det var powerplay för SSK. Man tog givetvis timeout och plockade Hudacek. Tekningen vanns och 2-3 satt i nät bakom Hanses, med 16 sekunde kvar.

Närmre än så kom man dock inte. 2 mål upp blev för mycket och istället kunde Mark Hurtubise göra sitt 2:a mål för kvällen i öppen kasse och fastställa slutresultatet, 2-4!

Rögle - Borås 4-1

Mycket, mycket starkt av Troja, som var nära på att hålla nollan mot seriesuveränen såhär långt i år. Örebro ville dock annat och lyckades till slut få in en kasse. Klar seger dock för Troja, som fortsätter att haka på sträckstriden, även om läget fortsatt ser tufft ut.

Det gör även Rögle, som även de tog en klar seger hemma mot jumbon Borås. Borås, som nu är 15 poäng från kvalsträcket, med just 15 poäng kvar att slåss om. Med andra ord är man även i teorin så gott som klara för kvalserien neråt.

Andra som tog viktiga poäng var Malmö, som nu klättrar upp på 73 poäng. Det är 3 före Oskarshamn, som i och med den där poängen mot just Malmö seglar förbi SSK, upp på 70 poäng, men med något bättre målskillnad.

Viktiga poäng också för Mora, i en mycket målsnål match där uppe i Sundsvall.