Andraplatsen, på riktigt!

Den match jag skrev att Leksand och Oskarshamn hade mindre spelad än övriga för några inlägg sedan spelades under måndagskvällen, hemma i Tegera arena, inför ögonen på drygt 4000 åskådare.

Det var Leksand som öppnade matchen bäst och hade flera fina lägen, innan Oskarshamn kunde ta ledningen, på sin 1:A riktiga målchans i matchen. Hockey är som sagt inte logiskt.

Leksand fortsatte dock att vara det bättre laget, likt SSK senast. Hurtubise var också nära kviteringen, men Oskarshamn var också de nära på att utöka, när Rönnberg drälde lite i mitten.

En annars ganska avslagen period, där Oskarshamn kunde gå till pausvila med 0-1 på tavlan.

Matchen fortsatte att vara tämligen avslagen i 2:a. Skulle man utse någon/några spelare som stack ut för Leksands del var det Ryno, Bergenström och Hurtubise, där de 2 förstnämnda serverade Hurtubise gång på gång, men han hade ingen av sina bättre kvällar och fick inte till det där lilla sista. Inte heller Raffl fick till det, när Svedberg totalt frispelade honom med Fernström i Oskarshamnskassen. Denne plockade dock skottet och fortsatte hålla nollan, perioden ut.

I sista perioden ökade Leksand tempot ganska rejält och tryckte på ordentligt nere mot Fernström, som dock gjorde det bra och stod emot. Till slut orkade dock inte ens han stå emot och Jens Bergenström kunde slå in kviteringen fram till 1-1!

Oskarshamn var dock nära på att återta ledningen direkt därefter, men Hanses höll den pucken. Man fortsatte dock att kontrollera spelet. Leksand hade svårt att komma till avslut, trots den fina inledningen av perioden.

Bortalaget skulle också till slut återta ledningen, när Evan McGrath kom i en snabb kontring och snyggt satte pucken i nät bakom Hanses i mål.

Det var dock inte slit där. En kalldusch, ja, men varmvattnet vreds på igen, med 57 sekunder kvar av matchen. Då lyckades nämligen Jens Bergenström, återigen, näta och det var 2-2!

3-2 var även mycket nära i slutsekunderna, men Fernström lyckades hålla den och sudden väntade.

Där inledde Leksand i PP och hade flera bud på att avgöra. Prestberg, som enbart hade spelat några byten under matchen, hade några skott, Svedbergs skott strök målramen och Bergenström, Ryno och Hurtubise var, så klart, även de inblandade i farligheter. Dock inga måk och straffar väntade.

Målskytten, McGrath, lade 1:A för Oskarshamn. Hanses var dock med och räddade.
Prestberg lade 1:a för Leksand, men det var en mindre bra straff och Fernström hade inga problem med den.
Hultström lade 2:a för Oskarshamn, men Hanses var återigen med på noterna och knep den.
Ryno lade Leksands 2:A, men inte heller han hade turen på sin sida.
Matushkin lade Oskarshamns 3:e, men inte heller han lyckades överlista Hanses.
Bergenström hade då läget att avgöra och gjorde så också! 3-2 till Leksand, 2 poäng som gör att man nu är upe på 2:a plats i tabellen, med lika många matcher spelade som Bofors! Härligt!

Allettorna är nu avslutade och såhär gick det i de sista omgångarna:

Norra
Piteå - Asplöven 3-5
Björklöven - Kiruna 6-0
Örnsköldsvik - Östersund 1-2
Sollefteå - Kovland 2-1

Asplöven vinner en svängig match mot Piteå, där man hade 3-0 efter 1:a perioden, men där Piteå sedan vann 2:A med just 3-0. Alltså 3-3 inför sista perioden. Där visar man dock upp stor kyla och kan till slut avgå med segern i Asplövenlägret.

Trots den där rejäla förlusten borta mot Björklöven står Kiruna som segrare av serien. Tabellen ser slutligen ut såhär:

1, Kiruna 33p +23
2, Asplöven 29p +35
3, Björklöven 28p +29
4, Östersund 25p +7
5, Piteå 21p +8
6, Sollefteå 15p -27
7, Örnsköldsvik 10p -36
8, Kovland 7p -39

Kanske såg Piteågrabbarna slutresultatet i matchen mellan Örnsköldsvik och Östersund, 2-1 till bortalaget, vilket ju innebar att det inte spelade någon roll om de vann eller förlorade mot Asplöven, det skulle inte räcka ändå.
Lite överraskande ändå att Östersund tar den där 4:E platsen tycker jag. Nu får man spela vidare i, först och främst, playoff 1 till kvalserien, tillsammans med Björklöven och Asplöven. Kiruna klarar sig från det och går in först i playoff 3, om jag inte tar helt fel. Säsongen är annars över för just Piteå, Örnsköldsvik, Sollefteå och Kovland. De 3 sistnämnda var ganska rejält avsågade i serien får man nog lov att säga.

Mellan
Nyköping - Hudiksvall 3-2
Hedemora - Borlänge 4-1
Wings - Åker/Strängnäs 2-4
Falu IF - Visby 4-1

Stark avslutning av serien för Hedemora, som matchen innan denna slog Hudiksvall med 4-2.

Förvånande också att Visby inte kunde bibehålla fokus efter 6-4 mot Nyköping i matchen innan. Tabellen var dock redan avgjord innan sista omgången och såhär slutade den:

1, Nyköping 33p +26
2, Wings 32p +19
3, Åker/Strängnäs 28p +17
4, Hudiksvall 24p +12
5, Visby 18p -2
6, Falu IF 14p -16
7, Hedemora 11p -30
8, Borlänge 8p -26

Ganska klart vilka 4 som gick vidare alltså, men starkt av Hedemora, som i och med sin starka avslutning av serien passerar Borlänge och lägger sig på 7:e plats. Dock är det färdigspelat för i år, för både dem och Borlänge, tillsammans med Visby och Falu IF.

Södra
Vimmerby - Kristianstad 9-3
Vita hästen - Skövde 4-2
Olofström - Mariestad 4-5
Kallinge - Karlskrona 2-3 SD

Om det var klart i mellanserien vilka som skulle gå vidare innan sista omgången var det ännu mer klart här i södra serien. Tabellen skrevs såhär:

1, Vita hästen 36p +27
2, Karlskrona 29p +12
3, Kallinge 25p +17
4, Olofström 23p +3
5, Mariestad 16p -11
6, Vimmerby 14p -13
7, Kristianstad 14p -13
8, Skövde 11p -22

Noterbart här är ju att Vimmerby och Kristianstad slutar på exakt samma poäng och målskillnad. Då är det antalet gjorda mål som avgör, till Vimmerbys fördel, 48 mot Kristianstad 33. Båda dessa har dock spelat klart för i år, tillsammans med Skövde och Mariestad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0