Tingsryd på besök i Tegera

Hemmamatch mot ett bottenindraget Tingsryd. Tingsryd brukar inte dra någon vidare publik och gjorde inte det den här eftermiddagen heller. Knappt 3200 åskådare fanns på plats och fick se en väldigt händelsefattig och tråkig 1:A period. En period som var väldigt jämn och där inget av lagen skapade några vidare heta chanser. Att det skiljer så mycket i tabellen som det faktiskt gör syntens definitivt inte på isen och 0-0 stod sig efter den 1:a perioden.

Målnollan sprack dock bara dryga minuten in i 2:A perioden, då Filip Forsberg frispelade Michael Raffl, som distinkt satte 1-0 bakom Zajkowski, som är tillbaka i Tingsrydskassen nu efter att Victor Fasth dragit iväg igen, i Tingsrydskassen.

Följande minuter skulle präglas av utvisningar. Båda lagen drog på sig flertalet av den varan och det var också i ett av dessa lägen som Tingsryds kvittering skulle komma. Filip Owesson lyfte in pucken i nät bakom Ahlsenfeldt, som var chanslös på den pucken.

Sista perioden var inte mycket bättre än föregående 2 perioder. Leksand hade visserligen ett ganska bra övertag, men Tingsryd gjorde det bra och kunde rädda en poäng både genom tur och skicklighet.

1-1 stod det alltså efter full tid, men i förlängningen dröjde det inte många sekunder innan Jens Bergenström kunde bli matchhjälte, när han lyfte in pucken i krysset bakom Zajkowski. 2-1 till Leksand alltså, men ingen match att hänga i julgranen direkt...

I de övriga matcherna gick det såhär:
Västerås - Troja 3-1
Djurgården - Södertälje 2-1
Bofors - Almtuna 3-2
Oskarshamn - Mora 7-4
Karlskrona - Malmö 3-5

Troja lyckades inte göra om bedriften som man gjorde mot Djurgården, då man vann med 2-1. Här blev det förlust mot formstarka Västerås.

Djurgården repade sig dock efter förlusten nere i Ljungby och nu blev det seger mot SSK med samma siffror. Är SSK:s grymma form på väg ner mån tro?

Oskarshamn har onekligen hittat formen igen. 7-4 mot Mora är imponerande. Starkt!

Malmö bara fortsätter att ösa på de med. Botaseger mot Karlskrona är kanske inte det mest bragdartade man kan åstadkomma i den här serien, men det är likväl 3 poäng, 3 poäng som Karlskrona hade behövt väldigt mycket...

AIK - Växjö 1-2

Brynäs spelade utematch inför 15 009 åskådare och det blev seger. Timrå hade inte mycket att säga till om där.

Växjö drar ifrån bottenlagen ytterligare, när man slog en av de värsta konkurenterna, AIK, med 2-1 på bortais. Starkt gjort!

Starkt också av Rögle att kriga till sig poäng av HV. HV, som visserligen inte har någon vidare form på senaste, men som ändå är ett av seriens bästa lag. Den här gången tog man också in poäng, både på Timrå och AIK där ovanför. Viktigt för Rögle!