Seger i Daladerbyt!

Inför en fullsatt och gungande Tegera arena kunde Leksand vinna säsongens 3:e Daladerby och det sista som spelades i just Dalarna den här säsongen. Det sista Daladerbyt spelas ju redan nästa helg och då är det Globen som gäller, där Mora kommer att stå som hemmalag.

Här var det dock Leksand som var hemmalag och matchen startade i ett rasande tempo. Förra derbyt saknades den där riktiga derbykänslan, men det gjorde den definitivt inte här. En riktigt het och fartfylld förstaperiod, där Leksand också kunde ta ledningen med 1-0, när Mark Hurtubise rundade Morakassen och lade in pucken köksvägen. Arenan exploderade i ett öronbedövande jubel och Leksandspressen fortsatte sedan, även om det inte blev några mer mål i perioden.

I den 2:a perioden skulle dock ledningen utökas. Alen Bibic noterades för sitt 1:a mål den här säsongen när han slog in 2-0 i nät bakom Mustukovs i Morakassen.

Leksand fortsatte också att dominera den 2:a perioden, även om Mora fick spela powerplay. Leksands box var mycket tät och Mora kom knappt till några farligheter alls.

Även i den sista perioden gjorde Leksands box det mycket bra när Mora fick spela powerplay och man var aldrig riktigt nära en reducering. Också Leksand fick spela PP, men inte heller de blåvita lyckades få in pucken, även om det var ett betydligt bättre powerplayspel än Drakarnas.

1 mål till skulle dock falla i matchen och det blev ännu en ny målskytt för säsongen. Johan Svedberg dunkade nämligen in 3-0 för Leksand, vilket också blev slutresultatet. 3 mycket härliga poäng hem till södra Siljans strand och Leksand!

I de andra matcherna gick det såhär:
Tingsryd - Malmö 6-4
Västerås - Djurgården 1-2 str
Örebro - Södertälje 0-1
Bofors - Oskarshamn 4-2
Karlskrona - Troja 6-3
Asplöven - Almtuna 0-3

Malmö gör en katastrofalt dålig 2:a period, som Tingsryd vinner med 4-0, och det återhämtar man sig aldrig ifrån, även om man forserade ganska bra där mot slutet och gjorde både 3-6 och 4-6. 5-6 var även det nära, men målramen satte stopp för det. 3 myket viktiga poäng för Tingsryd...

Starkt också av Djurgården att ta 2 pinnar i Västerås.

Att Tingsryd vann var dock inte bra för Karlskrona. Man har vunnit en hel del nu på slutet och gått från 12 poäng till 23 poäng på ganska kort tid, men vad hjälper det när lagen framgför också vinner? Nu vann både Tingsryd och Almtuna, vilket innebär att det trots den finfina segern mot troja, där Karlskrona t.o.m. ledde med 5-0 ett tag, ändå inte gör att man tar in något på lagen framför i tabellen.

SSK tar sin 2:a raka 1-0-seger och Anton Forsberg håller därmed sin 2:a raka nolla. Starkt! Örebro var dock det lag som dominerade större delen av matchen, vilket dock bara förstärker Forsbergs och övriga Södertäljes insats. Man avslutar verkligen året med flaggan i topp.

Bofors behåller serieledningen, trots att Oskarshamn inte alls var ofarliga. Bofors var dock väldigt effektiva och det räckte.

Elitserien har också den spelats och såhär gick det då:
Luleå - Modo 1-4
Frölunda - Växjö 3-2
AIK - Timrå 1-0
Färjestad - Brynäs 3-2
Linköping - HV 71 5-4

Frölunda - Rögle 4-0
Timrå - Linköping 0-2
HV 71 - Växjö 2-0
Brynäs - Luleå 3-1
Modo - Färjestad 2-3 str

Modo vinner igen. Man har kommit in i en bra form igen och har verkligen lämnat det där sträcket långt bakom sig nu, även om det blev förlust mot FBK nu ikväll, dock efter straffar.

I Göteborg spelades i torsdags en riktig sexpoängsmatch. Frölunda drog det längsta strået och var därmed 9 poäng före Växjö i tabellen. Hade Växjö vunnit hade man varit 3 poäng bakom. Idag vann Frölunda igen. 4-0 mot Rögle. Växjö förlorade igen, 0-2 mot HV. Därmed är man hastigt och lustigt 12 poäng bakom Frökunda på den där 8:e platsen.

AIK tog 3 mycket, mycket viktiga poäng i torsdags mot Timrå, men det var definitivt inte bra för Rögle, som gjorde det bra mot Skellefteå och faktiskt kvitterade fram till 1-1, men sedan gjorde Skellefteå ett ryck fram till 3-1 och det hämtade man sig aldrig ifrån och det blev en ny förlust för Ängelholmarna, som också förlorade idag, vilket också Timrå gjorde. 2:a matchen i rad som man inte gör mål. Inte bra...

LHC vinner äntligen ett derby mot HV igen. HV har vunnit de 3 senaste derbyna, men här drog LHC det längsta strået och vände faktiskt i sista perioden. Eller rättare sagt, man kvitterade i slutet av den 2:a, precis efter att HV missat att göra 4-2, och sedan drog man ifrån till 5-3 innan HV kunde göra 5-4.

HV fick dock revansch idag hemma i Kinarps arena mot Växjö, samtidigt som LHC vann igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0